Tielt-Winge gaat digitale overlijdensaangiften mogelijk maken

TIELT-WINGE

De gemeente Tielt-Winge kiest voor het digitaal webplatform ‘Osiris’ voor de digitale aangifte van overlijdens.

osiris, overlijden, beeken

Het digitale platform ‘Osiris’ –  in de Egyptische mythologie was Osiris de god van het dodenrijk –  stelt gemeenten, uitvaartondernemers en crematoria in staat om gegevens en documenten elektronisch met elkaar uit te wisselen. Het gaat om een innovatieproject van V-ICT-OR vzw, de Vlaamse ICT Organisatie, dat efficiëntiewinst beoogt en geen kosten meebrengt voor het gemeentebestuur.

“De tijd dat een familielid of gebuur kwam aangifte doen van een overlijden lijkt ver achter ons te liggen”, legt burgemeester Beeken (Open VDL) uit. “Van al de overlijdensakten die ik jaarlijks onderteken zijn er nog maar een klein deel die niet door de gelaste begrafenisondernemer aangegeven worden. En om het de professionals gemakkelijker te maken, stapt de gemeente nu op mijn voorstel in een digitaliseringsproject in. Voor het bestuur zijn er daaraan geen kosten verbonden en klassieke aangiften blijven mogelijk.”.
  
De implementatie van het nieuwe systeem van digitale overlijdensaangiften kan al op korte termijn gebeuren. 

Meer info: https://www.v-ict-or.be/nieuws/2017/09/19/alle-vlaamse-besturen-kunnen-vanaf-1-oktober-aan-de-slag-met-het-platform-voor-digitale-aangifte-overlijden

 

Advertenties