Open Diest wil veilige oversteekplaatsen in Diest en in de deelgemeenten

DIEST

Op de gemeenteraadszitting van maandag  26 februari gaat de fractie van Open VLD de burgemeester interpelleren over de veiligheid van oversteekplaatsen in Diest en in de deelgemeenten. De partij heeft een inventaris gemaakt van alle onveilige oversteekplaatsen.

Diest_steineweg_Citadel.jpg

“Onze fractie wil een andere aanpak om meer veilige oversteekplaatsen te creëren”, zegt raadslid Christophe De Graef. “Op onze bevragingen zijn verschillende voorstellen binnengekomen, die we ter plaatse mee zijn gaan bekijken”. De inventaris van onveilige oversteekplaatsen in Diest en deelgemeenten, opgemaakt door Open Diest, vind je hieronder en zal maandagavond voorgelegd worden op de gemeenteraad via een interpellatie.
   
Diest: de oversteekplaatsen op de Commissaris Neyskenslaan (foto boven) blijven een heikel punt. Fietsers en voetgangers gebruiken deze oversteekplaatsen terwijl automobilisten amper zien waar er een oversteekplaats is zonder signalisatie.

Diest: de Hasseltsestraat blijft gevaarlijk voor fietsers wanneer zij komende van de rotonde Hasseltsepoort aan oud-apotheek Surmont, naast een stopplaats voor bussen plots de rijweg op moeten.

Diest: de bestaande oversteekplaatsen aan het Warandestadion en de achterzijde van het NMBS-station zijn heel slecht verlicht. De Graef vraagt om voetgangers meer te beschermen en duidelijkheid te geven aan de automobilist.

Molenstede_oversteekplaats.jpgMolenstede: veilige oversteekplaatsen met de Turnhoutsebaan zijn onontbeerlijk voor de jongeren (foto links). “We vragen ons af of er oversteekplaatsen voorzien zijn aan de Broekstraat en de Langenberg en welke maatregelen daar genomen zullen worden om onveilige verkeerssituaties te beperken.”
 
Schaffen: de Kleinbaan/Diestsebaan ter hoogte van huisnummer 137 wordt veelvuldig gebruikt als oversteekplaats. Open Diest vraagt of hier een duidelijke oversteekplaats voor schoolgaande jeugd en ouders met kinderen kan gemaakt worden.

Kaggevinne: De oversteek van de Citadellaan met de Steyneweg wordt  intensief gebruikt door schoolgaande jeugd en moet veiliger, besluit De Graef van Open Diest.

 

 

Advertenties

One thought on “Open Diest wil veilige oversteekplaatsen in Diest en in de deelgemeenten”

  1. Maak het aub niet gevaarlijker de oversteekplaats is op Schoonaarde,met lichten aan de voorgestelde oversteekplaats maakt ge het alleen maar gevaarlijker.denk aan de auto die komt van Zelem,fietsers die links niet mogen rijden .er zijn voor schoolgaande jeugd twee beveiligde oversteekplaatsen op Schoonaarde aan de kleinhandel mag niemand oversteken

Reacties zijn gesloten.