Interview met Rodrigo Vissers, de man die als enige Belg met Messi sprak

U heeft hem een tijdje moeten missen, maar Thomas, onze jongste aanwinst hier op de redactie, is terug. Nog steeds bezeten door de sportmicrobe.  Thomas trok vanuit zijn woonplaats Diest naar het Antwerpse om te spreken met Rodrigo Vissers.

Vissers begon begin vorig jaar met een missie, missie Messi. Zijn doel was om de enige echte Lionel Messi te ontmoeten en tien minuten met hem te spreken. Daar slaagde hij ook in. Tien minuten zijn het niet geworden maar hij heeft Lionel Messi wel ontmoet. Naar aanleiding van dit unieke verhaal nodigde Thomas hem uit voor een interview

Vissers_Messi.JPG

Wat waren jou verwachtingen bij het begin van jou missie Messi, was je ervan overtuigd dat het zou lukken?

Rodrigo: ”Neen, in het begin was het eerder de bedoeling om iets leuk te maken. Ik had nooit gedacht dat het zou lukken. We wilden eerder zien waar we konden geraken en de mensen wat amuseren met leuke filmpjes”.

Wie zijn de belangrijkste personen geweest in het slagen van missie Messi?

Rodrigo: “Natuurlijk Hernan Losada, omdat hij bij Beerschot speelt. Hij steunde mij ook van in het begin, hij zag de grap er wel van in. En zeker ook Lucas Biglia die ik dan plots op de luchthaven van Barcelona tegenkwam. Dat zijn wel de twee belangrijkste personen geweest”.

Wat vond je het leukste aan missie Messi, de weg er naar toe of de ontmoeting zelf?

Rodrigo: “Sowieso de weg er naar toe, ik heb echt hele mooie dingen mogen meemaken, ik ben naar Barcelona gegaan, naar Rome met Hernan Losada en Lucas Biglia wat echt super leuk was”.

“Ik denk dat ik wel vijf keer alles goed heb gezegd”

Wat ging er allemaal door je heen toen je Messi op je af zag komen?

Rodrigo: “Ik dacht vooral niet flauwvallen, er ging zoveel door mij heen. Ik zag hem op honderd meter van mij toe wandelen op zijn dooie gemak, dat duurde dan weer lang eer dat vijftig meter werd. Toen ik hem dichter zag komen stond ik recht voor het geval dat hij mij niet zou zien wat eigenlijk een domme gedachte was want we waren daar helemaal alleen”.

Kun je je moment met Messi even omschrijven?

Rodrigo: “Toen hij bij mij was vroeg hij: “ben jij Rodrigo”? En ik zei: “ja dag Lionel.” Ik stond stijf van de zenuwen ik denk dat ik wel vijf keer alles goed hebt gezegd. Veel kwam er ook niet uit. Ik heb dan ook een beetje uitgelegd wat ik allemaal gedaan had om tot bij hem te geraken en dan hebben we nog een foto genomen”.

Voor je eraan begon had je het doel tien minuten met hem te spreken, het is iets minder dan tien minuten geworden, komt er nog een vervolg?

Rodrigo: “Neen dat niet, ik zeg nooit nee als dat zich zou aanbieden maar dan gaat het van iemand anders moeten komen denk ik. Al mijn troeven zijn een beetje uitgespeeld voor die tien minuten, maar je weet nooit dat er misschien iets uit de bus komt vallen. Ik ga zeker nooit nee zeggen om tien minuten met Messi te spreken natuurlijk.

“Ik hoop dat Messi ooit nog een WK kan winnen

Vind je dat je niet iets te weinig in de media bent gekomen met missie Messi? Tenslotte ben je wel die eerste Belg die echt met Messi heeft gesproken.

Rodrigo: “Ik sta daar eigenlijk niet zo vaak bij stil. Het is toch wel knap dat ik helemaal tot bij Messi ben geraakt. Te weinig aandacht in de media, dat weet ik niet, uiteindelijk is er toch een sportzender en een grote sportkrant op gesprongen. Zou het nu een rubriekje geweest zijn bij bijvoorbeeld “Iedereen Beroemd” zouden er inderdaad meer mensen naar hebben gekeken. Ik weet niet exact wat de kijkcijfers zijn, maar mijn laatste filmpje is zestig à zeventigduizend keer bekeken”.

Hoe steunden Het Nieuwsblad en Eleven Sports jou?

Rodrigo: “Zeker op gebied van reizen en logistiek want een reis naar Argentinië is zeker niet zo goedkoop. En je moet weten, we hadden een cameraman en een regisseur mee vanuit België, dan was er iemand van Argentinië die de productie deed en ook iemand voor de klank en ook nog eens een chauffeur die ons overal naar toe bracht. We waren uiteindelijk met zes personen die betaald moesten worden en dat kostte dus wel wat geld”.

Na missie Messi ben je toch een beetje blijven hangen bij Eleven Sports, hoe ziet jou toekomstige samenwerking eruit en wat doe je er precies?

Rodrigo: “Ik doe daar eigenlijk een beetje vanalles op dit moment, we zijn nu iets aan het opstarten voor een vervolg van missie Messi. Deze keer niet met een bekende voetballer, maar wel iets in de voetbalwereld. Rond september, oktober zal dat op televisie komen denk ik. Voor de rest maak ik reportages, zo ga ik volgende week Benito Raman opzoeken in Duitsland”.

“Ik wil ooit een productiehuisje oprichten met wat vrienden

Heb je enige ambitie om ooit sportjournalist te worden?

Rodrigo: “Neen, dat is niet echt mijn ambitie. Ik heb daar heel veel respect voor en die moeten er zijn maar ik denk dat ik het te moeilijk zou hebben met kritieken te leveren als een ploeg dan plots niet goed speelt. Ik denk dat je wel kritisch mag zijn maar die voetballers zijn ook gewoon maar mensen”.

Rodrigo, dan heb ik nog een laatste vraag voor jou, waar staat Rodrigo Vissers over vijf jaar?

Rodrigo: “Ik hoop om ooit een productiehuisje op te starten met wat vrienden, en wat dingen te bedenken zoals ik nu eigenlijk een beetje doe. Verder hoop ik ook dat Messi eindelijk eens een WK mag winnen, dat gun ik hem”.

 

Sportieve groet van Thomas.

Reacties mag je sturen naar thomas.hensportredactie@gmail.com 

Advertenties