Nieuwe fietskaart voor de ganse provincie Vlaams-Brabant

HAGELAND

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde de nieuwe ‘fietskaart Vlaams-Brabant’.  In het Hageland is het fietsnetwerk grondig vernieuwd zodat een vernieuwing, zowel van de trajecten als van de bewegwijzering, noodzakelijk was.

hageland_kaart1200x1200.jpg

De nieuwe fietskaart komt er naar aanleiding van een groot aantal trajectwijzigingen aan het fietsknooppuntennetwerk. In het Hageland is het fietsnetwerk grondig vernieuwd. Dit deel van het netwerk, goed voor 900 van de 2000 km, is immers meer dan 10 jaar oud. “Hierdoor was een vernieuwing, zowel van de trajecten als van de bewegwijzering, noodzakelijk”, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.
“Deze screening resulteerde in 150 km nieuwe trajecten, 55 km verbeterde trajecten en 105 nieuwe knooppunten. Bovendien wordt in dit deel van het netwerk de bewegwijzering volledig vervangen. Deze operatie, waarbij 8.000 nieuwe borden zullen geplaatst worden, is in januari gestart en loopt nog tot en met mei 2018”, aldus Monique Swinnen.

Kaart werd fietsvriendelijker

Het fietsvriendelijk-label werd herdoopt naar ‘fietsers welkom’ en het bestand van fietsvriendelijke cafés, restaurants en logies werd geactualiseerd.  Op de nieuwe fietskaart heten 117 fietscafés en 109 fietslogies de fietsers nog beter welkom.

Een kaart voor de hele provincie 
  
De fietser vindt via http://www.toerismevlaamsbrabant.be/fietserswelkom steeds de meest actuele info.
Ook de routeplanner, het routemeldpunt en de vele gratis suggestieroutes op het netwerk zijn belangrijke digitale verlengstukken van de nieuwe fietskaart.

De nieuwe fietskaart is te koop aan 7 euro in de boekhandels en toeristische infokantoren of online via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties

 

Advertenties

One thought on “Nieuwe fietskaart voor de ganse provincie Vlaams-Brabant”

  1. Nieuwe fietspaden ??? Nieuwe nummers ja .
    Zelfde wegen terwijl er honderden prachtige wegen weer links gelaten worden

Reacties zijn gesloten.