Diest wordt een hartveilige stad

DIEST

De stad Diest gaat – naast de twee bestaande AED toestellen – zeven extra Automatische Externe Defibrillators plaatsen. Zowel op publieke plaatsen in Diest als haar deelgemeenten Daar gaat het Rode Kruis een opleiding in reanimatie en AED-gebruik geven.

aed-c-rode-kruis-vlaanderen-2-700x367.jpg

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Naast de 2 bestaande AED-toestellen in Diest (aan Den Amer en het zwembad), komen zeven nieuwe bij: een in Diest op de Kaai gesponsord door Rotary Diest, alsook telkens eentje in elke deelgemeente: SOK in Deurne, De Ketel Kaggevinne, Molenhuis Molenstede, Scafnis en feestzaal Vleugt in Schaffen en De Schuur in Webbekom. Ook wordt er via de uitleenmaterialen van de stad een mobiel AED-toestel ter beschikking gesteld dat kan worden ontleend.

Opleiding in reanimatie

De stad Diest zet ook in op sensibilisering. Zo zal er in elke deelgemeente een opleiding in reanimatie en AED-gebruik door het Rode Kruis worden ingericht voor de vrijwilligers en veel gebruikers van de ontmoetingscentra. Verder zorgen de stad en het OCMW Diest samen met het Rode Kruis ervoor dat meer dan 10% van haar personeel de nodige opleidingen in reanimatie en AED-gebruik kunnen volgen.

 

 

Advertenties

One thought on “Diest wordt een hartveilige stad”

Reacties zijn gesloten.