Schepen én volksmens Rob Jacquemyn (68) overleden

SCHERPENHEUVEL

Op 27 mei 2018 overleed raadslid en voormalig schepen Rob Jacquemyn (68). Hij zetelde 35 jaar onafgebroken in de gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem voor CVP en later CD&V, waarvan 18 jaar als schepen. “Een gemeenschap heeft nood aan figuren en Rob Jacquemyn was er zo één”, reageert burgemeester Claes.

“Rob Jacquemyn was een volks man, eenvoudig en puur in de omgang met mensen, altijd rechtuit. Hij was ook iemand die zichzelf kon wegcijferen voor de goede gang van zaken en in het belang van de gemeenschap”, reageert burgemeester en partijgenoot Manu Claes.  “Zijn gedrevenheid en sterke technische dossierkennis, die hij meekreeg vanuit zijn opleiding en beroep als architect, maakte hem tot een hoogvlieger in het politieke bedrijf”.

1 tijdens fata morgana _ den eggerRob kan terugblikken op een lange onafgebroken politieke carrière van ruim 35 jaar. De laatste 6 jaren, van 2013 tot aan zijn overleden gisteren zondag, zetelde Rob Jacquemyn als gemeenteraadslid voor CD&V. Maar de jaren daarvoor oefende hij 18 jaar lang het ambt van schepen uit. In 1995 werd hij schepen van cultuur , sport en toerisme en sinds 2001 was hij schepen van openbare werken, patrimonium, toerisme en markten en kermissen. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2012 haalde hij 522 voorkeurstemmen, wat hem de negende plaats opleverde qua stemmenaantal.

Stempel op gemeentebeleid

“Rob Jacquemyn heeft een zeer belangrijke stempel gedrukt op het gemeentebeleid”, zegt Manu Claes. “Zo heeft hij zich jarenlang ingezet voor de restauratie, de ontsluiting en de uiteindelijke openstelling van de Maagdentoren in Zichem. Hij kende dat zeer complexe 4 scherpenheuvel kermisdossier op zijn duimpje en bracht het ook tot een goed einde.” Ook de bouw van Den Egger in Scherpenheuvel was een dossier dat hem bijzonder ter harte ging en dat hij dan ook nauwgezet heeft uitgedacht, voorbereid en opgevolgd. Niet onlogisch, Rob werkte als architect en tekende de plannen van huizen en appartementen van menig inwoner van de stad.

Rob was ook de grote bezieler van de ondersteuning van Scherpenheuvel-kermis. Het feit dat Scherpenheuvel-Zichem vorig jaar nog werd uitgeroepen tot meest kermisvriendelijke stad van België  is vooral aan de inzet van Rob Jacquemyn te danken, getuigt Claes.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats aanstaande zaterdag om half elf in de basiliek van Scherpenheuvel.

bron foto’s: beschikbaar gesteld door communicatie ambtenaar stadhuis

 

 

Advertenties

One thought on “Schepen én volksmens Rob Jacquemyn (68) overleden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s