Uitreiking van het brevet ‘Laureaat van de Arbeid’

DIEST

Op maandag 28 mei 2018 ontvingen drie Diestenaren de titel ‘Laureaat van de Arbeid’. Deze titel werd door Z.M. de Koning verleend.

Met deze titel geeft onze koning een mooie erkenning voor de harde inspanning die werknemers gedurende hun carrière leverden. De Diestse laureaten die vandaag op het stadhuis officieel het brevet ontvangen, zijn gemotiveerde burgers die een grote vakbekwaamheid en sociaal engagement aantonen.
Op de voordracht van de Vice-Eerste Minister en Minister van Economie en van de Minister van Werk werd aan volgende personen de titel verleend.

Wie zijn ze?

Mevrouw Lea Vanschoenwinkel, zij geniet momenteel van haar pensioen, maar was Algemeen voorzitter van ACV openbare diensten. Ook was ze voorzitter van de vrouwenraad Limburg tot 1 januari 2018.

De heer Camiel Verbelen, fietsenmaker van Fietsen Verbelen uit Deurne. Hij ontving reeds de ‘Liftetime Achievement Award’ van de Business Meeting van de Diestse ondernemers in 2015. In 2016 vierde hij zijn 50ste  jaar als ondernemer.

De heer André Sommereyns is senior training & education bij Traxio (voormalig Federbel). Hij adviseert de leden op het vlak van opleidingen en coördineert de activiteiten met EDUCAM. Hij zetelt ook in de raad van bestuur van Syntra Vlaanderen

bron foto: Koen Smeuninx

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.