Minder inbraken in Scherpenheuvel-Zichem

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Het aantal inbraken in gebouwen – zowel woningen als andere gebouwen – daalde de voorbije vijf jaar met een derde. “Onze stad behoort momenteel tot de top 8 van minst woninginbraakgevoelige gemeenten van de 30 gemeenten van het arrondissement Leuven”, zegt burgemeester Manu Claes.

Het totaal aantal inbraken in woningen is de voorbije 5 jaar gedaald met 33% nl. van 86 naar 58 vorig jaar.   Zelfde trend bij de categorie andere gebouwen (zoals  winkels, bedrijven, scholen): van 42 inbraken in 2013 naar 22 in 2017. Dat is een daling met 48 %.   Zie onze grafiek hieronder.
Dit is een effect van verschillende inspanningen: de verhoogde alertheid van de bewoners, de preventiemaatregelen die genomen werden door de eigenaars, de diensten aangeboden door onze preventiedienst, het grote aantal wegcontroles en de doorgedreven onderzoeken van de lokale politie.

“Onze stad behoort momenteel tot de top 8 van minst woninginbraakgevoelige gemeenten van de 30 gemeenten van het arrondissement Leuven”, zegt Manu Claes. Daarmee doen we iets slechts dan vorig jaar toen we nog bij de vier minst inbraakgevoelige gemeenten waren.

scherpenheuvel_inbrakenAanpak werkt

De lokale politie Demerdal-DSZ voert heel regelmatig controles uit op de openbare weg. “Elke dag en nacht worden er door de interventieploegen meerdere voertuigen uit het verkeer gehaald en aan een controle onderworpen. Hierbij lopen ook inbrekers tegen de lamp”, verduidelijkt Manu Claes.

Wie inspanningen levert om de woning te beveiligen kan op financiële steun vanwege het stadsbestuur rekenen.  Voor de handelszaken  is er een berichtensysteem  ontwikkeld waarbij handelaars  elkaar en de politie kunnen verwittigen wanneer  zij verdachte gedragingen in of rond  hun zaak opmerken.

Advertenties

One thought on “Minder inbraken in Scherpenheuvel-Zichem”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s