Nieuw buurthuis ten dienste van senioren

SCHERPENHEUVEL

Het samen brengen van senioren zodat ze gezellig een praatje kunnen maken, zorgen voor vervoer als ze naar dokter of ziekenhuis moeten, het openhouden van een praatcafé, een kapper die gratis haar knipt, … Het zijn maar een paar voorbeelden waar het nieuwe buurthuis Onder Ons zich gaat voor engageren.

Oprichters Conny Valvekens en Heidi Bertels hebben een duidelijke missie: een groep mensen bijeenbrengen die een warm hart hebben voor anderen die eenzaam zijn , het moeilijk hebben of gewoon voor de gezelligheid mensen willen leren kennen uit eigen gemeente.  Niet alleen ouderen kunnen in het nieuwe buurthuis terecht. “Het samenbrengen van jonge gezinnen, zodat ze elkaar kunnen leren kennen en elkaar tips meegeven of mensen die het moeiljk hebben helpen waar we kunnen”, zegt Conny Valvekens.

Via de Facebookgroep zijn intussen al 300 leden verenigd en dat aantal groeit nog dagelijks.  Het buurthuis is momenteel op zoek naar een geschikt pand om echt van start te kunnen gaan. “We kunnen ook nog steeds helpende handen gebruiken of hulp in de vorm van goederen of financiële steun”, schrijft Heidi op de nieuwe Facebook groep van buurthuis Onder Ons.

Facebook groep:  https://www.facebook.com/groups/167380164113843/
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s