N-VA Scherpenheuvel-Zichem spreekt dalende inbraakcijfers tegen

SCHERPENHEUVEL

Vorige week pakte burgemeester Manu Claes uit met sterk dalende inbraakcijfers in Scherpenheuvel-Zichem. “Onterecht”, zegt N-VA-bestuurslid Lieven Simon die cijfers bovenhaalt dat in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar het aantal inbraken zelfs verdubbelt.

2013-2017

Dat de inbraakcijfers in Scherpenheuvel-Zichem de afgelopen 5 jaar een dalende trend kennen, kon je hier bij ons al lezen.  Het totaal aantal inbraken daalde met een derde van 128 naar 80 in 2017. We maakten er zelfs een mooi grafiekje van.

1e helft 2018

Maar N-VA bestuurslid Lieven Simon (foto boven) nuanceert dat verhaal. “In de periode tussen 1 januari 2018 en 3 juni 2018 werden reeds 52 gevallen van inbraak-gerelateerde feiten vastgesteld in Scherpenheuvel-Zichem”. In vergelijking met dezelfde periode in 2017 is dat meer dan een verdubbeling van het aantal vastgelegd feiten. Van dalende inbraakcijfers in 2018 is dus hoegenaamd geen sprake. “Indien deze trend zich verderzet, eindigen we dit jaar opnieuw op het niveau van 2013. Een stijging van bijna 40 % ten opzichte van 2017”, verduidelijkt de N-VA.

hoger_lager“Met cijfers kan je natuurlijk alles proberen te bewijzen. Ik betreur dat onze burgemeester een ‘goednieuwsshow’ brengt op basis van oude cijfers die absoluut niet met de huidige realiteit overeenstemmen”,  besluit Simon.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s