Debattle maakt jongeren wijs in de politiek

DIEST

Op vrijdag 28 september organiseren de jeugdraad en de jeugddienst van Diest in samenwerking met Jeugdhuis Tijl een politiek debat speciaal voor jongeren: Debattle. Onder deze noemer vinden er tijdens dat weekend overal in Vlaanderen debatten plaats om jongeren wegwijs te maken in de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

In Diest nemen telkens twee kandidaten van elke partij het tegen elkaar op én wordt het duidelijk hoe ze denken over thema’s die betrekking hebben op de kinderen en jongeren in onze stad. De moderator is Alexandra Smarandescu, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Alexandra was al jarenlang voorzitter van het Leerlingschaduwkabinet, een initiatief van het LOP Diest en de dienst flankerend onderwijs. Daar leerde ze de nodige tools om dit gesprek in goede banen te leiden.

Toekomst van de jeugd

Jong en minder jong is welkom om te ontdekken welke kandidaat of partij het best bij hen past. Bovendien kan men de politici het vuur aan de schenen leggen en ze bestoken met pittige vragen over de toekomst van de jeugd in de stad.

Deelnemers aan het debat dat om 20 uur start, zijn:

Open Diest:             Christophe De Graef & Silke Vanrompay

SP.A:                      Murat Celik & Laurens Celis

DDS:                      Joeri Buttiens & Steven Brams

Vlaams Belang:        Andy Bonnyns & Willy Smout

Groen:                    Miet Dirix & David Celis

N-VA:                     Geert Nijs & Frederik Boone

Gratis vat

Debattle is een jongerenproject van de Jeugdraad Diest, Jeugddienst Diest, Vereniging Vlaamse Jeugddiensten (VVJ) en de Ambrassade.  Feliz – Nederlandstalige synthpop uit Diest – speelt om 19.15 uur een caféconcert, de jeugdraad geeft tussen 19 uur en 20 uur een gratis vat om de kelen te smeren. Na afloop van het debat maken lokale DJ’s Wonbeat & Purpose er een feestje van.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s