Asielcentrum Peeterskasteel blijft open tot 30 juni 2019.

SCHERPENHEUVEL

Het opvangcentrum voor vluchtelingen in het Peeterskasteel in Scherpenheuvel dat sinds november 2015 actief is, heeft zijn deuren niet gesloten op 30 september 2018. De ministerraad besliste om het opvangcentrum 9 maanden langer open te houden. Caritas International bereidt zich voor op het heropstarten van hun werking.

In maart 2018 besliste Staatssecretaris Francken om de opvangcapaciteit af te bouwen en een aantal tijdelijke centra te sluiten. Caritas International bereidde zich alzo voor op de sluiting van het Peeterskasteel op 30 september 2018. Alle bewoners zijn ondertussen verhuisd.

“In de tussentijd stelde Fedasil opnieuw een verhoogde instroom van vluchtelingen vast”, zegt burgemeester Manu Claes. “Daarom besliste de staatssecretaris eind september om een aantal opvangcentra, waaronder dat van Scherpenheuvel, langer open te houden”. Caritas International ging in op de vraag om zijn schouders opnieuw onder dit centrum te zetten.

Caritas International werft op dit moment opnieuw personeel aan met als doel een kwalitatieve opvang van vluchtelingen te kunnen verzekeren. Er worden enkele noodzakelijke verfraaiingswerken gedaan en op het gelijkvloers worden vier rolstoeltoegankelijke kamers ingericht. Het gebouw en de locatie in de buurt van een aantal ziekenhuizen, lenen zich er perfect toe om ook vluchtelingen met een medische problematiek op te vangen.

“Ten vroegste vanaf november zullen er gefaseerd opnieuw bewoners toekomen in het Peeterskasteel”, aldus Manu Claes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s