Nieuwe meerderheid in Tielt-Winge

TIELT-WINGE

Er komt vanaf volgend jaar een nieuwe meerderheid in Tielt-Winge: Open VLD van Rudi Beeken neemt afscheid van Sp.a en gaat in zee met CD&V.  Beeken blijft ook de volgende zes jaar burgemeester.

In Tielt-Winge scoort Open Vld 0,4 % beter dan bij de vorige verkiezingen, maar toch verliest ze een zetel en zakt van 8 naar 7. De oorzaak is het wegvallen van Vlaams Belang die bij de huidige verkiezingen niet meer opkwam. Een partij minder dus en hierdoor verloor Open VLD als grootste partij een zetel.  Sp.a die onder de naam Samen opkwam, stijgt lichtjes met 1.4 % en kan de huidige 4 zetels behouden.

Dan zou je veronderstellen dat Open VLD en Samen de huidige coalitie zouden verder zetten. Toch niet! Gezien de beide partijen in totaal maar 11 zetels (op 21) binnenhaden, vindt huidig burgemeester Beeken dat iets te riskant. De socialisten werden dan maar aan de kant geschoven en vervangen door de CD&V van Gert Van Denstorme die 3% vooruitgang boekte wat hen een extra zetel opleverde. Hierdoor beschikken Open Vld en CD&V over een iets ruimere meerderheid.

tielt-Winge_2018

Onvoldoende stabiliteit

“Wij nemen met heel veel spijt afscheid van onze coalitiepartner sp.a”, zegt lijsttrekken Beeken van Open Vld. “De bestaande politieke meerderheid was onvoldoende groot en onvoldoende stabiel om zes jaar te gaan regeren in Tielt-Winge. Bovendien werd ook zes jaar geleden een meerderheid gevormd tussen de beide grootste partijen, en dat is precies wat we vandaag ook gedaan hebben.”

Rudi Beeken blijft de populairste politicus in Tielt met 930 stemmen. In de nieuwe meerderheid behoudt Open Vld de burgemeester en twee schepenen. CD&V zal twee schepenen leveren en de OCMW-voorzitter. N-VA en Groen behouden elk hun aantal zetels, resp. 4 en 1.

Leest u het graag nog eens na: https://www.vlaanderenkiest.be/verkiezingen2018/#/gemeente/24135
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s