“Verrassend dat Open Vld de burgemeestersjerp liet schieten”

SCHERPENHEUVEL

CD&V en Open Vld blijven ook de volgende zes jaren samen besturen in Scherpenheuvel-Zichem met Manu Claes voor de vijfde keer als burgemeester.  En dus niet die andere Claes van N-VA. Wat liep er anders dan gepland?

Nu de verkiezingsuitslagen volledig gekend zijn en iedereen er een nachtje over geslapen heeft, kunnen we met een frissere kijk terugblikken op 14 oktober 2018. In Scherpenheuvel-Zichem kijkt de N-VA met gemengde gevoelens naar die kiesuitslag, ook al hield de partij goed stand in de basiliekstad. “Ik ben zeer tevreden over mijn persoonlijke score”, zegt lijsttrekker Allessia Claes die van alle vrouwelijke kandidaten in de gemeente met 1.421 de meeste voorkeurstemmen kreeg (zie tabel onderaan) “Maar we gingen voor verandering en wilden dus mee besturen. Dat is niet gelukt. De huidige coalitie heeft standgehouden, met een zeer sterke score voor de Open Vld”.

Allessia Claes vindt het verrassend dat Open VLD de burgemeesterssjerp heeft laten schieten. “Blijkbaar mocht alles bij het oude blijven. Een beetje vreemd voor een partij die ijvert voor de rechtstreekse verkiezing van de burgemeester”, zegt ze.

Waar is het foutgelopen voor N-VA ?

“We hadden misschien een hardere campagne moeten voeren, maar dat zit niet in ons DNA. We zijn uitgegaan van onze ideeën en concrete voorstellen. Ik vermoed dan ook dat een deel van onze voorstellen snel door deze coalitie zal worden overgenomen. Zo veel te beter”, aldus afdelingsvoorzitter Xavier Lesenne.
“We gaan verder op ons elan: constructieve oppositie voeren. We gaan onze voorstellen op tafel leggen en zullen blijven werken aan een betere stad.”

nva_2018

Vijf raadsleden

De partij houdt haar vijf gemeenteraadsleden, maar de fractie wordt wel stevig door elkaar geschud: met Alex Van Nijlen, Pieter Boudry en Lieven Simon komen er drie nieuwe gezichten bij, naast huidige raadsleden Annelies Ooms en Allessia Claes. “Ik zal me blijven inzetten voor een betere stad, samen met onze ploeg. We zijn de grootste oppositiepartij in Scherpenheuvel-Zichem en zullen constructief blijven wegen op het beleid”, besluit Allessia.


Top 5:  Voorkeurstemmen van de vrouwelijke gemeenteraadskandidaten in Scherpenheuvel-Zichem

  1. CLAES Allessia (N-VA)                   1.421    (3.818 voor de provincie)
  2. RENDERS Lieve (CD&V)                   898
  3. PAUWELS Inne (CD&V)                    805
  4. HENDRICKX Marie Jeanne (CD&V) 797
  5. MEEUWEN Marleen (CD&V)            780

 

Advertenties

2 gedachten over ““Verrassend dat Open Vld de burgemeestersjerp liet schieten””

  1. Een fictief verhaaltje: er was eens een stadssecretaris en die had een zoon. Beiden zaten ze heel diep verstrengeld in de lokale politiek van een bedevaartsoord. Links en rechts pikten ze hun graantje mee van wat hen aangeboden werd. Vanachter de schermen werd vanalles georkestreerd met als doel het vullen van de zakken van vader en zoon. Ook bij een lokale blauwe partij hadden ze de touwtjes stevig in handen. Niemand in die partij had iets te vertellen, er werd verplicht geluisterd naar beide heren. Bij de verkiezingen van 1998 was er een verpletterende overwinning voor de rode man. Deze man had er nooit een geheim van gemaakt dat hij de secretaris weg wou en dus werden er snode plannen gesmeed om ondanks de overwinning toch voor de oranje burgemeester te kiezen. Sinds toen is oranje schatplichtig aan beiden heren en kunnen deze van in de schaduw blijven aan de touwtjes trekken. Het sympathieke blauwe mannetje dat ad 2018 enorm veel voorkeursstemmen had, heeft helaas niet genoeg haar op zijn tanden om tegen beide heren in te gaan en ziet zijn burgemeesterssjerp verkwanseld aan Oranje. En wie zou daar weeral beter van worden ? en toen kwam er een varkentje met een lange snuit…

    Alle gelijkenissen met echte mensen berusten louter op toeval. Dit verhaaltje is geheel verzonnen en fictief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s