Kaarskensprocessie in het nieuw

SCHERPENHEUVEL

Op zondag 4 november gaat in Scherpenheuvel voor de 390e keer de Kaarskensprocessie door. Dit jaar zal deze feestdag voor Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel er iets anders uitzien. De nadruk zal gelegd worden op de processie die een uitdrukking is van dankbaarheid vanwege parochianen en bedevaarders.

De geschiedenis van de kaarskensprocessie gaat terug tot in de jaren 1600. Telkens op de eerste zondag na Allerheiligen start de processie na een plechtig lof om 15u. Het beeldje van Onze-Lieve-Vrouw wordt dan meegedragen in een rondgang rond de Basiliek.

Nieuw is dat dit jaar de rondgang  via het voorplein gaat en een volledige toer maakt rond de basiliek, langs het Isabellaplein en de Albertusstraat. “De mensen kunnen dus op het voorplein de volledige processie zien en meebidden”, zegt pastoor  Luc Van Hilst . De Koninklijke Harmonie O.-L.-Vrouw stapt mee op.

De verenigingingen van Scherpenheuvel gaan zoals ieder jaar mee en de 467 bedevaartgroepen zullen vertegenwoordigd worden door evenzovele kaarsjes die meegedragen worden in de processie. De processie wordt afgesloten met een gebed op het voorplein en met de gezongen vespers in de basiliek.

Nieuwe hulpbisschop

Dit jaar gaat de nieuwe hulpbisschop voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, Mgr. Koen Vanhoutte, voor in de eucharistieviering van 10 uur in de basiliek. Na de viering kunnen de gelovigen hem ontmoeten tijdens de receptie in het onthaalcentrum.

bron foto: http://www.scherpenheuvel.be/nl/bedevaartsoord/kaarskensprocessie
Advertenties

One thought on “Kaarskensprocessie in het nieuw”

  1. Een mooie processie gewenst als getuigenis van een lange traditie en tot heil van alle mensen in nood, psychisch, fysisch, in oorlog, of op de vlucht en niet te vergeten slachtoffers van seksueel geweld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s