Bpost schroeft dienstverlening terug

TIELT-WINGE

Bpost bouwt haar dienstverlening verder af in Tielt-Winge. Er verdwijnen  vijf rode postbussen zodat er nog amper acht plaatsen overblijven in de gemeente waar men brieven kan posten.

De klassieke briefwisseling staat zwaar onder druk bij Bpost. De afgelopen vijf jaar hebben ze het volume brieven zien dalen met 20 %. Deze daling voelen ze ook in het gebruik van de rode brievenbussen. “Bpost laat ons weten dat haar postbussen in de Boekhoutstraat, de Haldertstraat 136, de Binkomstraat, Optielt en de Glabbeeksesteenweg zullen verdwijnen”, zegt  burgemeester Rudi Beeken (Open Vld). “Daardoor blijven er naast het postpunt slechts zeven plaatsen meer over in Tielt-Winge waar men brieven kan posten.”

In 2004 verdwenen er al een resem van rode postbussen en bij de afbraak van de oude stelplaats verdween ook daar de rode postbus. 

Open VDL gaat over de afschaffing van de postbussen officieel protesteren bij bpost. Het dossier zal daartoe wellicht besproken worden op het college van burgemeester en schepenen van dinsdag 20 november 2018.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s