Namen schepenen nieuwe coalitie zijn bekend

DIEST

Dinsdagavond maakte Geert Cluckers namens de nieuwe coalitie de namen van de bestuursploeg 2019 – 2024 bekend. Wie vanaf volgend jaar de nieuwe burgemeester wordt, kon je hier al lezen, maar nu zijn ook de mandaten van de schepenambten ingevuld.
Een overzicht:
 

Christophe De Graef (Open Diest) wordt burgemeester en krijgt de bevoegdheden algemene coördinatie,  veiligheid, preventie, dienstverlening, communicatie en mobiliteit. Tevens is hij voorzitter van het college van burgemeester en schepenen en maakt hij deel uit van het politiecollege.

Geert Cluckers (DDS) wordt voorgedragen als 1ste schepen en draagt de bevoegdheden cultuur, toerisme,  bibliotheek,  gemeentelijk onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Tevens vervangt hij de burgemeester als waarnemend bij diens afwezigheid.

Pascale Vanaudenhove (Open Diest) wordt voorgedragen als 2de schepen en draagt de bevoegdheden personeel,  onderwijs, kunst- en muziekacademie, kinderopvang, burgerzaken  en dierenwelzijn.

Bart Stals (DDS) wordt voorgedragen als 3de schepen en draagt de bevoegdheden openbare werken, patrimonium, stadsontwikkeling en ICT.

Maurits Vande Reyde (Open Diest) wordt voorgedragen als 4de schepen en draagt de bevoegdheden financiën,  lokale economie, smartcity, citymarketing en toegankelijkheid.

Rick Brans (Open Diest) wordt voorgedragen als 5de schepen en draagt de bevoegdheden ruimtelijke ordening, milieu, duurzaamheid, jeugd en sport.

Monique De Dobbeleer (DDS) wordt voorgedragen als voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst en toegevoegd als 6de schepen aan het college. Zij draagt de bevoegdheden welzijn,  senioren, diversiteit, dorpsontwikkeling, erediensten, landbouw en  ontmoetingscentra.

Erwin Jennes (DDS) is geen schepen meer, maar wordt voorzitter van de gemeenteraad en OCMW-raad.

Op donderdag 3 januari 2019 om 20 uur  zal de nieuwe gemeenteraad de eed afleggen in Den Amer. Aansluitend vindt de installatievergadering voor de raad van maatschappelijk welzijn plaats, waar de leden van het bijzonder comité voor de sociale dienst de eed afleggen. Iedereen is hierop uiteraard uitgenodigd.

foto: Geert Brams Diest
Advertenties

One thought on “Namen schepenen nieuwe coalitie zijn bekend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s