Stad Diest heeft nieuwe algemeen directeur

DIEST

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 25 februari 2019 werd  Myriam Parys  voorgedragen als kersvers algemeen directeur. Het is nog niet gekend wanneer ze aan de slag gaat in haar nieuwe functie.

Myriam Parys is 44 jaar en woont in Leuven. Zij is licentiate politieke wetenschappen (KUL) en behaalde bijkomend een Master in Public Administration en een Master in Europees Recht.

Als algemeen directeur zal Myriam Parys instaan voor de algemene leiding van de stad Diest en de OCMW-diensten: zowel de voorbereiding, uitvoering en de evaluatie van het beleid binnen het financieel, organisatorisch, structureel en reglementair kader. Ze zal ook  bevoegd worden voor het dagelijks personeelsbeheer.

Myriam Parys startte haar loopbaan bij het Instituut voor de Overheid van de K.U. Leuven, waar zij onderzoek verrichtte naar hervormingen bij overheden in binnen- en buitenland. Nadien deed zij ervaring op als ambtenaar op het lokale niveau als organisatieadviseur van de stad Mechelen. Op dit moment is zij raadgever Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken op het kabinet van de Vlaamse viceminister-president. In die hoedanigheid onderhandelde zij mee het decreet Lokaal Bestuur en andere regelgeving voor de lokale besturen.

Nood aan stabiliteit

Burgemeester De Graef kijkt alvast uit naar een aangename samenwerking: “Onze organisatie heeft nood aan stabiliteit en rechtlijnigheid op lange termijn.”

In september 2018 werd een vacature uitgeschreven voor deze functie. Daarin stond te lezen dat de algemeen directeur een minimum startsalaris krijgt van € 6.280 bruto per maand.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.