Waarom zanger Frankie Traandruppel bewust een pseudoniem koos

DIEST

Zijn vader kan je volgende week 18 en 19 mei aan het werk zien wanneer The Scabs hun tour naar aanleiding van 40 jaar carrière, afsluiten met twee uitverkochte optredens in Den Amer. Maar een week eerder al, op vrijdag 10 mei, staat zoonlief Lee Swinnen in de schijnwerpers. In jeugdhuis Tijl stelt hij onder het alter ego van Frankie Traandruppel zijn nieuwe EP voor.

Lee Swinnen is tot ver buiten Diest bekend als leadzanger van Tubelight en Double Veterans en … inderdaad ook als zoon van. Zelf vindt hij het niet erg om door het leven te gaan als zoon van die andere bekende Swinnen uit Diest. “Maar dat heeft natuurlijk wel gevolgen”, zegt Frankie Traandruppel op stadsradio EXPRESfm 103.9 Diest. “Ik wilde vooral mijn muziek uitbrengen en mensen daarvan laten genieten. Dat moest niet per se onder de naam van ‘zoon van’ en daarom koos ik voor het pseudoniem Frankie Traandruppel. Ik breng de nummers low-key uit zonder dat daar een gewicht aanhangt van een bekende naam.”

Zijn debuut EP ‘Life inside a rocket’  is een leuke mix geworden van punk en garagepop. Het concept kwam zeker niet tot stand omdat Swinnen het beu was in zijn huidige groep. “Ik probeer altijd bezig te zijn met dingen te schrijven. Ik had op dat moment de nood om iets nieuws uit te brengen en heb dat gewoon gedaan”.

Het integrale audio-interview met Frankie Traandruppel kan je woensdagvond (17.30 u – 18 u.)  en donderdagochtend (8.30 – 09 u.) beluisteren op stadsradio EXPRESfm Diest. De gelijknamige titeltrack uit zijn debuut EP zit sinds deze maand in de playlist.

Optreden met verrassingen

Op vrijdagavond 10 mei 2019 geeft Frankie Traandruppel een optreden in Jeugdhuis Tijl in Diest om de release van zijn nieuwe plaat in de verf te zetten. Daarnaast komen ook  Eggs (Frankrijk) en Deathstar Macgyver langs. “Er zullen nog wel wat verrassingen zijn en we gaan er een heel gezellige avond van maken”, besluit Frankie.  Succes Lee!

Eén gedachte over “Waarom zanger Frankie Traandruppel bewust een pseudoniem koos”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s