The Fatbirds nemen nieuw album op

ZICHEM

De muzikanten van The Fatbirds timmeren gestaag aan hun carrière. Die is nog pril maar  zangeres/gitarist Sarah Michiels, gitarist Stef Vandevelde, drummer Bob Moons en bassist Glen Geens zijn heel ambitieus. “We zijn volop aan het werken aan een nieuw album dat in het najaar uitkomt.” Het viertal uit Zichem droomt om op Rock Werchter te mogen staan.

Op menig lokaal zomerfestival prijkte dit jaar de naam van The Fatbirds: Zap Zichem, Retro Jardin Diest, Abdijfeesten Kortenberg. Dat is geen toeval. Deze jonge muziekband – ontstaan in het voorjaar van 2018 – kiest bewust voor optredens in het Hageland.  “Zo zijn we zeker van een publiek dat ons al kent, en dat is goed voor de feedback”, zegt  Sarah.  Hun muziekstijl omschrijven blijkt niet zo eenvoudig. Sarah geeft ons drie kernwoorden: “Een mix van dromerige pop,  folk invloeden, met een component rock”. Gitarist Stef treed haar bij: “Het is een dunne lijn tussen gelukzaligheid  en melancholie.”

Zoals bij elke startende groep is het een droom om op de nationale jongerenzender Studio Brussel gedraaid te worden. Zover is het – voorlopig nog –  niet, maar hun nummers uit de EP “Mysterious Ways” worden al wel gedraaid op menig radiostation. The Fatbirds steken hun ambities niet onder stoelen of banken. “We willen graag binnen drie jaar op Rock Werchter spelen”, zegt Stef, “het liefst ergens bovenaan de affiche”  (algemeen gelach). “We mogen al eens dromen, maar we werken er allemaal heel hard aan”.

(lees verder onder de foto)

The Fatbirfds.png

Nieuw full album

Bij het afnemen van dit interview in hometown Keiberg stonden The Fatbirds te popelen om de studio in de duiken om een full album met nieuwe single op te nemen. “We zijn gestart met de pre-productie. Alle nummers zijn geschreven en worden nu verder geperfectioneerd. Het afgewerkte album willen we in het najaar uitbrengen”, verduidelijkt Stef.  De titel van het nieuwe album is gekend maar niemand van het viertal wilde die prijs geven.  “Iets met dromen”, daar moeten we het voorlopig mee doen.

Sarah en Stef vormen in het dagelijkse leven een koppel. Mooi toch hoe de (liefde voor) muziek jonge mensen samenbrengt.

Live aan het werk

Je kan The Fatbirds live aan het werk zien op 31 augustus in Diest op de benefiet voor 10 jaar Annick for Kenya, op  8 september op de  Torenfeesten in Zichem en op 15 november in het Narrenschip te Leuven.

In afwachting van hun nieuwe single, kan je mee genieten van deze dromerige Live for Love uit de EP Mysterious Ways. Met dank aan de kristalheldere stem van Sarah. En de bossen van Averbode.

c HagelandExpres

Eén gedachte over “The Fatbirds nemen nieuw album op”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s