Opwaardering van de stationsomgeving Diest wordt versneld.

DIEST

De provincie Vlaams-Brabant wil de opwaardering van de stationsomgeving in Diest versnellen. Ze trekt 410.000 euro uit voor de heraanleg van het stationsplein, de bouw van het nieuwe busstation en de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug over de Demer.

In juni vorig jaar kwam de provincie al met dit bericht naar buiten (zie ons archief), door de stad een subsidie van 250.000 euro te geven. Nu steekt de provincie een tandje bij met een bedrag van 410.000 euro om de stationsomgeving van Diest versneld op te waarderen.

Met fiets of te voet naar station

Om van de stationsomgeving van Diest een hoogwaardig regionaal openbaarvervoersknooppunt te maken, moet het stationsplein heraangelegd en een nieuw busstation gebouwd worden. Er komt ook een fiets- en voetgangersbrug over de Demer.
“Als we willen dat de Diestenaar meer met de fiets of te voet naar het station komt, moeten we ook zorgen voor aangename en snelle routes voor zacht verkeer. Deze brug vormt daarbij een belangrijke schakel”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

De stad Diest gaf tijdens de gemeenteraadszitting van 25 februari reeds de goedkeuring aan het nieuwe ontwerp en de realisatie ervan. De provincie Vlaams-Brabant zorgt voor de coördinatie van het globale project en sloot hiervoor een raamovereenkomst met stad Diest, NMBS, De Lijn, het Agentschap Wegen en Verkeer, de Vlaamse Milieu Maatschappij en Interleuven.

Eén gedachte over “Opwaardering van de stationsomgeving Diest wordt versneld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s