Bieke Ceuppens neemt ontslag uit Diestse gemeenteraad

DIEST

Gemeenteraadslid en fractieleider voor Vlaams-Belang Bieke Ceuppens heeft maandag tijdens de gemeenteraadszitting ontslag genomen.  Ze zal opgevolgd worden door Linda Wouters.

“24 uren per dag zijn niet genoeg”, zo begon raadslid Ceuppens haar interventie helemaal op het einde van de gemeenteraadzitting van 25 november. “Ik zet me graag in voor Diest, maar de laatste tijd zijn er zaken bijkomen naast mijn voltijdse job in het onderwijs zoals meer zorg voor mijn twee moeders, de kleinkinderen die ik tijd wil gunnen en de avondles Hongaars. Dus moet ik keuzes maken.”

luisteren naar de oppositie

Mieke Ceuppens neemt ontslag als raadslid en wordt opgevolgd door Linda Wouters, tweede opvolger op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. “Het feit dat er goede opvolgers zijn binnen het Vlaams Belang om mijn taken over te nemen, maakt de keuze van mijn beslissing makkelijker”, vertelde ze.

Aan het eind van haar aankondiging bedankte ze het gemeentebestuur voor de grotere openheid van bestuur en de bereidheid om te luisteren naar de argumenten van de oppositie. Bieke Ceuppens was meer dan 20 jaar lang fractieleider in de Diestse gemeenteraad en diende jaarlijks tientallen interpellaties in. “Hiermee bewees ze dat ze de bekommernissen van de Diestse burgers als geen ander ook daadwerkelijk ter harte nam”, is te horen in haar entourage.

politieke schouwspel

Daarna richtte burgemeester Christophe De Graef zich tot het ontslagnemend raadslid door een herinnering op te halen uit de tijd toen ze samen – 25 jaar jonger – pas in de gemeenteraad zaten. Een hilarisch moment van Bieke met toenmalig burgemeester Hugo Marsoul op het Begijnhof (de nieuwbouw van het stadhuis was toen in opbouw) is hem bijgebleven. “Je hebt vanuit de oppositie al die jaren je stempel gedrukt op het politieke schouwspel binnen onze stad”, besloot De Graef.

fotocredits:www.diest.be

Eén gedachte over “Bieke Ceuppens neemt ontslag uit Diestse gemeenteraad”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s