‘Vrienden Sint-Sulpitius’ wordt koninklijk

DIEST

Onder de 10 Vlaams-Brabantse organisaties die dit jaar de titel van koninklijk mogen toevoegen aan hun naam is er ook een vereniging uit Diest, nl. de vzw Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk. Al vijftig jaar lang dragen ze bij tot de waardering en vrijwaring van het kunstpatrimonium dat de Sint-Sulpitiuskerk is.

Op donderdag 5 december heeft provinciegouverneur Lodewijk De Witte plechtig de brevetten met de titel van koninklijke maatschappij uitgedeeld aan 10 Vlaams-Brabantse organisaties. “Verenigingen die hun vijftig jarig bestaan vieren, kunnen de titel van koninklijke maatschappij aanvragen”, zegt de provinciegouverneur.

Eén van de 10 Vlaams-Brabantse organisaties die dit jaar deze titel mag toevoegen aan haar naam is de vzw ‘Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk’ uit Diest.

kunstpatrimonium

De vzw ‘Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk’, ontstaan in december 1968, houdt de geschiedenis en de oudheidkunde met betrekking tot de Sint-Sulpitiuskerk levendig, draagt bij tot de waardering en vrijwaring van dit kunstpatrimonium  en werkt mee aan het onderhoud van het kerkelijk patrimonium. De vereniging kende een snelle groei en vandaag de dag vormen de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk een socio-cultureel-religieuze organisatie waar 220 gezinnen lid van zijn.

De vereniging met voorzitter Fons Bonroy, heeft niet gewacht tot vandaag om hun 50 jaar te vieren. Dat deden ze begin dit jaar al in de Sint-Sulpitiuskerk met een feestelijke academische zitting. Tijdens die zitting lichtte dr. Michel Van der Eycken zijn nieuwe publicatie over de Sint-Janskerk kort toe en zorgde het gerenommeerde Sint-Sulpitiuskwartet voor de muziekale omlijsting.

foto: vzw. Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s