Aanleg parking achter de basiliek start in februari 2020

SCHERPENHEUVEL

De werken voor de aanleg van de nieuwe parking achter de basiliek starten  begin februari 2020. “Het was lang wachten op de subsidiëring vanuit Vlaanderen maar nu kunnen de werken eindelijk starten”, zegt burgemeester Manu Claes.

De plannen voor de nieuwe parking achter de basiliek gaan al een aantal jaren mee en nu de subsidiëring vanuit Vlaanderen eindelijk rond is, staat niets de start nog in de weg. “In de eerste week van februari 2020  wordt gestart met de aanleg van de parking”, zegt Manu Claes.

De eerste fase behelst de aanleg van een bijkomende, nieuwe parking voor 50 plaatsen ter hoogte van Spordel. Die werken worden afgerond tegen 15 april. Begin augustus start de tweede fase met de vernieuwing van de bestaande parking van 130 parkeerplaatsen. In de loop van oktober 2020 moeten alle werken klaar zijn.

“Tijdens de drukke piekperiode van het bedevaartseizoen worden geen werken uitgevoerd. Dat zou te veel verkeershinder meebrengen”, beklemtoont Claes.

Meerwaarde voor de stad

De werken kaderen in het Landinrichtingsproject Poort Scherpenheuvel en worden uitgevoerd in opdracht van de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) in samenwerking met de kerkfabriek en de stad.  De kostprijs bedraagt 770.000 euro waarvan 540.000 betaald door VLM, 205.000 door de kerkfabriek en 25.000 door de stad.

“De nieuwe parking is een absolute meerwaarde voor Scherpenheuvel, dat als meest bezochte bedevaartsoord van België jaarlijks om en bij de 1 miljoen bezoekers ontvangt”, besluit burgmeester Claes.

Fotocredits: Manu Claes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s