Beklijvende foto’s van Wielemie in ‘The Champion Who Picked a Date to Die’

DIEST

Vrijdag 6 december publiceerde de wereldvermaarde krant The New York Times een pakkende reportage over de laatste jaren uit het leven van Wielemie. De journalist en de fotografe waren er ook bij op 22 oktober, de dag dat Marieke Vervoort koos voor euthanasie.

Journalist Andrew Key en fotografe Lynsey Addario publiceerden vandaag op de website van The New York Times het artikel ‘The Champion who picked a date to die’. De Amerikaanse journalisten bezochten rolstoelatlete Wielemie vaak thuis en in het ziekenhuis en vergezelden haar sinds drie jaar op trips naar het buitenland. De beelden zijn van een zelden geziene rauwheid en schoonheid. “We hebben getoond hoe het is, zonder iets te verbloemen. Dat was ook zo afgesproken met Marieke”, schrijft journalist Keh.

De uitgebreide reportage toont foto’s hoe Marieke afscheid neemt van haar vrienden en hoe ze haar laatste glas cava drinkt.

“Are you sure you want to continue?” one of the doctors said.
“Yes, I want to continue,” she said.
The time of death was recorded as 8:15 p.m. The doctor touched a stethoscope to her skin. The family called the undertaker.

Update 19.00 u. : De ouders van Wielemie waren niet te spreken over de reportage van twee Amerikaanse journalisten en stoorden zich aan bepaalde foto’s.

Hieronder vind je de link naar het artikel met de unieke foto’s.

Credits: The New York Times

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s