Diest begint als leider aan de terugronde: ‘Het zal spannend blijven tot de laatste wedstrijd.’

DIEST

KFC Diest begint zaterdagavond als leider aan de terugronde in eerste provinciale. Maar het zal geen wandeling in het park worden. “Net zoals vorig jaar zitten we dit jaar weer met een paar kuitenbijters die het Diest knap lastig kunnen maken.”

“Als je eerste staat met twee punten los, dan kan je niet anders dan tevreden zijn”, zegt bestuurslid Tim Clynen als we hem vragen een balans op te maken hoe het seizoen voor KFC Diest tot nu toe verlopen is. “Onze jongens trainen hard en zijn met trainer Guido Brepoels en assistent Eddy Bokken een nieuwe professionele weg ingeslagen. Het was in het begin van het seizoen even moeilijk bij een aantal spelers om die stap – een toch iets hogere – te zetten en mee te kunnen.  Maar dat werpt nu zijn vruchten af en normaal gezien moeten we met deze spelersgroep én het nodige voetbalgeluk, het verschil kunnen maken.”

Spannend tot de laatste wedstrijd

Toch voorspelt Tim een moeilijke verderzetting van het seizoen, net zoals vorig jaar toen Linden de luis in de pels werd van onze Warandejongens.  “Als je de punten haalt zoals we deden tijdens de heenronde – we verzamelden er 34 – en je trekt de lijn door in het tweede seizoen, dan speel je dikwijls kampioen”, stelt Tim. Maar net zoals vorig jaar, zijn er ook dit jaar weer een paar kuitenbijters die het Diest knap lastig kunnen maken. “Drie ploegen Diest, Kampenhout en Bierbeek blijven meedoen voor de prijzen en lossen niet. Het zal volgens mij spannend blijven tot de laatste wedstrijd.”

KFC Diest kon voor de winterstop een mooie tussenbalans opmaken: het won tien keer, speelde vier keer gelijk, verloor slechts eenmaal, deed 40 keer de netten trillen bij de tegenstander en kon het aantal tegendoelpunten beperken tot 13.  Allemaal positieve statistieken om het tot een goed einde te brengen. “Maar ik zie ons thuis nog iets te weinig punten pakken. Daar moeten we verder aan werken. Als we erin slagen om thuis meer punten te halen, dan zie ik het wel goedkomen”, zegt Tim overtuigend.

“Op onze tellen letten”

En dat kan al aanstaande zaterdag 4 januari thuis tegen Rhodienne-De Hoek. “Maar het zal geen makkelijke wedstrijd worden. Wij hadden vorig jaar met sportief directeur Laurens Laevers vooropgesteld dat Rode een ploeg zou worden die gaat voor de prijzen. We zijn daar toen wel met 1-5 gaan winnen. Echter, de laatste wedstrijden van vorig jaar hebben ze 18 op 18 gehaald, en is de ploeg helemaal naar boven gekomen. We zullen zaterdag heel goed op onze tellen moet letten om de drie punten thuis te houden”, besluit bestuurslid Tim Clynen.

De Diestse stadsradio EXPRESfm zendt dit weekend een interview uit met Tim Clynen. Hierlangs voor de link.

Zaterdag 4 januari 2020 om 19.30 uur.
COMPETITIEWEDSTRIJD: K.F.C. DIEST – K.F.C. RHODIENNE-DE HOEK in het Warandestadion (terrein 1) langs de Omer Vanaudenhovelaan in Diest. Supporters op post!

Fotocredits: KFC Diest in beeld

Eén gedachte over “Diest begint als leider aan de terugronde: ‘Het zal spannend blijven tot de laatste wedstrijd.’”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s