Ambitieus actieplan om communicatie te verbeteren

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Het stadsbestuur voerde in juni 2019 een communicatiebevraging uit. Dat gaf aanleiding tot een aantal actiepunten, die het gemeentebestuur nu bundelt in een nieuw communicatieplan. Zo komt er oa. een digitale nieuwsbrief en een update van de gemeentelijke website.

Het stadsbestuur wil haar inwoners optimaal informeren en voorzag reeds een aantal concrete acties in het meerjarenplan voor de periode 2020-2025. Een nieuwe huisstijl gaat zorgen voor goede herkenbaarheid. De website van het stad en de Stadsinfo worden grondig vernieuwd en meer afgestemd op de noden van de inwoners.

Communicatiebevraging

In juni 2019 voerde het stadsbestuur een grootschalige communicatiebevraging uit onder haar inwoners. Bedoeling was om na te gaan hoe we onze inwoners in de toekomst nog beter kunnen informeren. 1.927 inwoners vanaf achttien jaar kregen aan de hand van een steekproef een enquête in de brievenbus.  In totaal vulden 561 inwoners de bevraging in.
Uit de bevraging bleek dat de inwoners de kanalen over het algemeen redelijk goed kennen, maar toch vaak een matige waardering hebben voor onze communicatie.

Digitale nieuwsbrief

Er wordt werk gemaakt van een digitale nieuwsbrief. De verdere uitwerking van de Happy Hageland app stimuleert de communicatie met en tussen inwoners, handelaars, verenigingen en toeristen.
Schepen van communicatie Tony Vancauwenberght stelt: “De stad heeft ook aandacht voor duurzaamheid in haar communicatie. Zo wordt vanaf 2020 de Stadsinfo gedrukt op gerecycleerd papier en bedrukt met vegetale inkten in een 100% klimaatneutrale drukkerij. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een duurzamere samenleving.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s