Bibliotheek komt zelf aan huis bij senioren, zieken of mensen met beperking

DIEST

Senioren, zieken, slechtzienden of mensen met een beperking die niet zelfstandig naar de bibliotheek kunnen, krijgen een bibliotheekservice aan huis. Wil je van deze dienst gebruik maken? Neem dan telefonisch contact op via 013/32 69 30 en vraag naar Hilde of mail naar hilde.verbeeck@diest.be.

Mensen die slecht te been of ziek zijn geraken helaas niet altijd in de bib. Zij kunnen voortaan gebruik maken van een bibliotheekservice aan huis.  Een medewerker van de Diestse bib komt dan langs en noteert wat de persoon in kwestie graag leest. De gevraagde boeken worden geleverd en de gelezen boeken afgehaald aan huis. “Onze bibliotheek heeft een uitgebreid aanbod aan gewone boeken. Ook voor mensen met een leesbeperking hebben we verschillende initiatieven.”

Groteletterboeken, luisterboeken en Daisy-boeken

Er zijn groteletterboeken, luisterboeken en maar liefst 300 Daisy-boeken met bijhorende speler.  Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Het grote voordeel daarvan is dat je zo’n ‘boek’ kan hanteren als een gewoon boek. Je kan in één ruk door lezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

Om gebruik te maken van een Daisy-speler moet je lid zijn van luisterpunt.be en van de bibliotheek van Diest.

Praktisch

Het uitlenen van boeken en de thuisbezorging zijn volledig gratis. Wil je van deze dienst gebruik maken? Neem dan telefonisch contact op via 013/32 69 30 en vraag naar Hilde of mail naar hilde.verbeeck@diest.be.

bron: persbericht Stad Diest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s