Alle acht beschikbare kraampjes rond de basiliek worden uitgebaat

SCHERPENHEUVEL

Een van de volgende dagen starten de gemeentearbeiders met de opstelling van de kramen aan de basiliek. Zoals elk jaar luiden de kraampjes het nieuw toeristisch seizoen in.

Er heerst nog niet meteen een lentegevoel en dat zal de volgende dagen ook nog niet het geval zijn. Maar de seizoenkraampjes aan de basiliek zijn wel op komst. Momenteel staan ze nog in hun winterslaapplaats in het stadsmagazijn, maar daar komt volgende week verandering in. “In het weekend van 15 maart start immers het toeristisch seizoen dat loopt tot 15 november”, zegt burgemeester Manu Claes.
“Als drukst bezochte bedevaartsoord van België ontvangt Scherpenheuvel jaarlijks om en bij het miljoen bezoekers en behoort zo tot de belangrijke trekpleisters van het Hageland. De kramen hebben een lange traditie in Scherpenheuvel en maken onlosmakelijk deel uit van Scherpenheuvel als bedevaartplaats.”

Alle beschikbare plaatsen volzet

Dit jaar zijn er twee nieuwe kraamuitbaters zodat alle acht beschikbare seizoenkramen worden uitgebaat. Er is een divers aanbod: traditionele producten (religieuze voorwerpen, molentjes…), streek- en fairtradeproducten, snoep, speelgoed, hobby, ambachtelijke producten en bereidingen,  suikergoed, banket, delicatessen, chocolade.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s