Van luid applaus tot luiden van de klokken tegen corona

BEKEVOORT/DIEST/SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Naar analogie met Italië doet de gemeente Bekkevoort een oproep om een oorverdovend luid applaus te geven aan allen die hun steentje bijdragen voor de bevolking in de strijd tegen het coronavirus. Dit event gaat door om  vrijdag 20 maart om 12 uur. “We geven dit applaus enkel door de ramen van onze woningen. Het is niet de bedoeling om samen te scholen en we moeten de afstandsregels absoluut respecteren”

Zelfde golf van solidariteit in Scherpenheuvel-Zichem waar men vrijdag ook om 12 uur een daverend applaus gaat geven voor al onze zorgverstrekkers.

Luiden klokken

In Diest zullen op vraag van de Belgische bisschoppen vanaf zondag 22 maart tot het einde van de corona-epidemie elke zondag de klokken van de kerken luiden van 9.55 uur tot 10 uur. “Met dit samen luiden van de klokken wil de katholieke gemeenschap eenieder in deze moeilijke periode een hart onder de riem steken, in het bijzonder de zieken en allen die zich voor hen inzetten”, zegt pastoor Felix Van Meerbergen.

Tevens is het een oproep tot gebed. “Want ook al kunnen christenen tijdelijk niet fysiek samen bidden, individueel of in het gezin kan het uiteraard onverminderd.”

In Diest blijft Felix iedere dag om 10 uur de klokken van de Sint-Sulpitiuskerk luiden. De klokken luiden dan de boodschap: wees verantwoordelijk en volg de richtlijnen. Dat deed Felix in het verleden toen hij nog deken was ook voor de sportkampioenen Wielemie, de sky-drivers en de Rode Duivels.

We komen hier wel door

“Tegelijkertijd is het hulde aan alle mensen die moedig en vastberaden verantwoordelijk zijn voor elkaar. De mensen in de zorg, dokters, verpleegkundige, thuiszorg en mantelzorgers, in instellingen en ziekenhuizen. De klokken zullen luiden met de boodschap: we komen hier wel door”, zijn de geruststellende woorden van pastoor Felix.

Eén gedachte over “Van luid applaus tot luiden van de klokken tegen corona”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s