Zwembad Halve Maan gaat terug open op 1 juli: zwemmen kan enkel na registratie

Eerst het goede nieuws: Met twee maand vertraging gaat De Halve Maan terug open op 1 juli. Om voldoende afstand te kunnen bewaren werd de capaciteit verminderd van 6.000 personen tot 800. Zwemmen kan enkel na registratie En dan het slechte nieuws: woensdag zal het meer dan 10 graden koeler zijn dan vandaag.

De provincie Vlaams-Brabant besliste om de zwembaden in haar recreatiedomeinen te openen vanaf woensdag 1 juli. Om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, is de capaciteit van de zwembaden verminderd. Ook zullen de zwemmers rekening moeten houden met aan aantal veiligheidsmaatregelen. Zo kan men alleen het zwembad binnen als je op voorhand een online ticket hebt gekocht.

“We zijn blij dat we met deze zomerse temperaturen de zwembaden kunnen openen voor een frisse duik”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te waarborgen, moeten de bezoekers wel rekening houden met een aantal maatregelen”.

Enkel zwemmen na reservatie

Om voldoende afstand te kunnen bewaren in het zwembad werd de capaciteit verminderd tot 10 m² zwemoppervlak per persoon. Voor de Halve Maan wil dat zeggen dat de capaciteit van 6.000 personen werd terug gebracht tot 800.

De Halve Maan is doorlopend open van 11 tot 18 uur, zonder beperking of invoering van  tijdsblokken.   Wie wil zwemmen moet reserveren door vooraf online een ticket te kopen via http://www.vlaamsbrabant.be/zwemmen.  Men kan met 1 login maximaal 6 tickets kopen per dag. De kassa’s zijn enkel open voor de controle van de online tickets. Ter plaatse zal men geen ticket kunnen kopen.

Veiligheid verhogen met nieuw toegangs- en registratiesysteem

Er komt een nieuw toegangs- en registratiesysteem voor de bezoekers van de provinciedomeinen met een openluchtbad. Aan de toegang van de provinciedomeinen zal de identiteitskaart getoond moeten worden.

“Iedereen moet zich aan het onthaal aanmelden met zijn of haar identiteitskaart”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. “Op basis van de identiteitskaart kan het online ticket gecontroleerd worden en kunnen we de veiligheid in de domeinen verhogen”.

Door de politie geregistreerde amokmakers kunnen immers, na controle van de identiteitskaart aan het onthaal, de toegang tot het domein geweigerd worden. De controle door de domeinmedewerkers gebeurt volledig volgens de richtlijnen van de privacywetgeving.

Kinderen onder de 12 jaar moeten vergezeld zijn van hun ouders. Als er twijfel bestaat over de leeftijd van de kinderen mogen ze het domein niet in.

Voorschriften zwemkledij verduidelijkt

In het zwemgedeelte van de domeinen is het verplicht om echte zwemkledij, gemaakt van zwemstof, te dragen.  Zo moeten heren een zwembroek dragen tot boven de knie en zonder zakken. Vrouwen moeten een ééndelig, aansluitend en uit zwemstof gemaakt badpak dragen tot boven de knie, zonder zakken en tot boven de elleboog, tankini of bikini. Enkel een badmuts mag het hoofd bedekken.

Eén gedachte over “Zwembad Halve Maan gaat terug open op 1 juli: zwemmen kan enkel na registratie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s