Werken Provinciebaan en Tiensesteenweg gaan van start en zullen een jaar duren

BEKKEVOORT/KORTENAKEN

Het agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 10 augustus 2020 met het vernieuwen van een deel van de Provinciebaan (N29), dat is de drukke verbindingsweg Diest-Tienen. De werken tussen het op- en afrittencomplex E314 ter hoogte van Bekkevoort (afrit 24) en de gemeentegrens met Glabbeek zullen een jaar duren. Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

De werken op de Provinciebaan en Tiensesteenweg worden in twee zones uitgevoerd.

  • Zone 1 (oranje zone): Kruispunt Klipgaardestraat en Halensebaan met de Provinciebaan/Tiensesteenweg (N29)
  • Zone 2 (groene zone): Provinciebaan tussen het op- en afrittencomplex Assent/Bekkevoort en kruispunt Klipgaardestraat/Halensebaan

De voorbereidende werken starten op 10 augustus, gevolgd door het verplaatsen van nutsleidingen en aanleg van riolering. In het najaar komen er linkse afslagstroken, vrijliggende fietspaden, vernieuwde bushalten en verkeerslichten. In het voorjaar 2021 moeten deze werkzaamheden klaar zijn met het aanbrengen van een nieuwe toplaag asfalt.

2020-07-01_awv_n29_bekkevoort_situeringskaart2_v3_lijnen_kleuren__0

De verkeershinder start  vanaf 10 augustus en tot tot en met maart 2021 is de weg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer en zal je moeten omrijden via twee lokale omleidingen (zie kaartje hieronder)

Sluipverkeer tegen gaan

Om de hinder op die omleidingsroutes te beperken en sluipverkeer tegen te gaan zijn er in Bekkevoort milderende maatregelen.  Er geldt op de omleiding overal een snelheidsbeperking. Bovendien is er een tonnagebeperking op het binnengebied (N29, oostelijke omleiding) en op de Halensebaan (tussen N29 en Oude Tiensebaan). Voor alle duidelijkheid: op de omleiding zelf geldt geen tonnagebeperking. Het kruispunt Rubbesrodestraat/Oude Tiensebaan is volledig afgesloten voor alle verkeer. Zo wil de gemeente verhinderen dat er sluipverkeer door de Robbesrodestraat komt. Er komen ook verkeersrichting op het kruispunt N2 Leuven Diest met de Zandstraat in Assent.

2020-06-30_awv_n29_bekkevoort_omleidingskaart_1_v2_lokaleomleiding_1 (1)

Minder geluidshinder

Na de werken in zone 1 en 2 wordt er een nieuwe toplaag asfalt aangelegd, van aan het op- en afrittencomplex met de E314 in Assent tot en met de gemeentegrens met Glabbeek. Zo wordt het rijcomfort over vier kilometer verbeterd en vermindert de geluidshinder voor omwonenden tussen Bekkevoort en Glabbeek. Maar dan zijn we al een jaar verder…

Alle inwoners van Bekkevoort, Kortenaken en Glabbeek ontvingen een bewonersbrief met meer informatie over de werken. Op de website van het Agentschap werken en verkeer, staat alles nog eens duidelijk vermeld en kan iedereen op de hoogte blijven van de vooruitgang van de werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s