Ganse binnenstad Diest wordt fietszone vanaf 20 september

DIEST

De volledige binnenstad van Diest wordt één fietszone. De fietszone gaat in vanaf zondag 20 september, de dag van de  Autovrije Zondag. Schaffen volgt in het najaar.

Twee jaar geleden werden twee fietsstraten, Demerstraat en Visserstraat, ingevoerd. Het stadsbestuur beslist nu om het volledige stadscentrum om te vormen tot een fietszone. In een fietszone geldt een maximumsnelheid van 30 km/u en fietsers mogen de hele breedte van de rijbaan in hun richting gebruiken. Het gemotoriseerd verkeer moet achter de fietsers blijven zonder in te halen.  In het najaar is het de beurt aan Schaffen.

Veiliger en aangenamer

“Het invoeren van deze fietszone biedt heel wat voordelen”, zegt burgemeester Christophe De Graef. “We hebben in Diest heel wat fietsers in onze binnenstad, mede door de vele scholen. Dankzij de fietszone kunnen zij zich nu veiliger en aangenamer verplaatsen. Bovendien blijft de auto nog steeds welkom maar als gast.”

Voorzitter van de Fietsersbond Diest, Jos Wouters, vult aan: “Dankzij de fietszone krijgen de fietsers in Diest meer ruimte en dat is nodig.”

De stad Diest start nu een brede communicatiecampagne waarbij de wijkpolitie wordt ingezet om te sensibiliseren. Ook de nodige verkeerssignalisatie en markeringen worden tegen dan voorbereid. Meer info op: www.diest.be/fietscharter

fietszone afbakening

Eén gedachte over “Ganse binnenstad Diest wordt fietszone vanaf 20 september”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s