Scherpenheuvel-Zichem: jaarmarkt en kaarskensprocessie gaan niet door

SCHERPENHEUVEL

Scherpenheuvel-Zichem laat de jaarmarkt en kaarskensprocessie van 8 november niet doorgaan. Eerder had de stad Diest ook haar jaarmarkt van 1 november afgeschaft.

Scherpenheuvel-Zichem telde de voorbije week 7 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus: 5 inwoners in Averbode en 2 in Okselaar. Dat stemt overeen met 30 gevallen op 100.000. Vandaag publiceert de website van Sciensano 8 besmettingen, een kleine stijging.

Grafiek: Evolutie aantal besmettingen volgens Sciensano sinds 24 juli 2020

Evenementen afgeschaft

Dit zijn relatief lage cijfers, maar het virus is lang niet weg en absolute waakzaamheid blijft geboden. Daarom besliste het stadsbestuur om evenementen met grote volkstoeloop zoals de jaarmarkt en de kaarskensprocessie – gepland op 8 november – niet te laten doorgaan.

De jaarmarkt met een honderdtal standhouders is één van de grootste en bekendste van de streek. En ook de kaarskenprocessie is een absolute publiekstrekker.

Het is met pijn in het hart, maar het is gewoon niet haalbaar om beide events met een beperkt publiek te organiseren.

Manu Claes, burgemeester

In overleg met pastoor Van Hilst en de veiligheidscel heeft de burgemeester besloten de kaarskensprocessie (met lof ervoor en viering erna) niet te laten plaats vinden. Er is om 18 uur wel een eenvoudige bidprocessie met het genadebeeld en kaarsen in beperkte bezetting en in het teken van de coronacrisis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s