Gouverneur verbiedt vuurwerk en kerstboomverbrandingen tot 17 januari

De gouverneur van Vlaams-Brabant besliste om het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht in de hele provincie te verbieden.

Geen vuurwerk of geluidskanonnen de volgende twee maanden! Het verbod gaat in vanaf 20 november en duurt tot 17 januari, ver voorbij de eindejaarsperiode.  Het zal een stille periode worden.

“Vuurwerk, kerstboomverbrandingen of het oplaten van wensballonnen, zijn activiteiten die mensen op de been brengen en samenscholingen kunnen veroorzaken. Het risico dat dit gebeurt en dat daarbij het coronavirus wordt verspreid en opnieuw opflakkert, moet absoluut worden vermeden”, zegt gouverneur Jan Spooren.

Onnodig nog meer druk op ziekenhuizen

De gouverneur stelt elk jaar weer vast dat bij het afsteken van vuurwerk of soortgelijke activiteiten, mensen gewond geraken. Dat zet druk op de brandweer- en politiediensten, maar ook op de ziekenhuizen, die nu al zeer zwaar belast zijn.

Het verbod zorgt ervoor dat er niet onnodig nog meer druk op de ziekenhuissector ontstaat.”

Jan Spooren, gouverneur

De gouverneur komt met dit besluit tegemoet aan de vraag van minister Bart Somers om een verbod op vuurwerk in te stellen in elke Vlaamse provincie om zo de coherentie over het Vlaamse grondgebied te bewaken.

Eén gedachte over “Gouverneur verbiedt vuurwerk en kerstboomverbrandingen tot 17 januari”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s