Papier en karton worden vanaf mei in een gele container opgehaald

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM

Scherpenheuvel-Zichem schakelt vanaf mei 2021 over op het gebruik van gele containers voor het ophalen van papier en karton. Tot zolang kan je het oud papier nog gewoon in een kartonnen doos of bijeengebonden op straat zetten. Papier en karton wordt vanaf 1 januari maandelijks opgehaald ipv driewekelijks.

Vanaf mei volgend jaar voert Ecowerf de gele afvalcontainer voor papier en karton ook in Scherpenheuvel-Zichem in. Dat systeem heeft volgens de huis-aan-huisophalingsdienst veel voordelen: voorkomen van zwerfvuil (want geen rondvliegend papier meer), het papier blijft droog en de ophaling is minder fysisch belastend voor de rug van de ophalers.

Huurgeld: 84 cent per maand

Hou er wel rekening mee dat die nieuwe afvalcontainer (240 liter) weer wat extra ruimte inneemt in je garage en je huurgeld betaalt van 10 euro per jaar, verrekend via je DifTar rekening. Er zou ook een kleiner model (40 l) voor bewoners van een appartement beschikbaar zijn. De verdeling van die bakken gebeurt in de loop van volgend jaar.

Het ophalen van papier en karton blijft gratis, ongeacht het gewicht dat je maandelijks in je gele afvalbak aanbiedt.

Je bent trouwens niet verplicht de nieuwe gele afvalcontainer in huis te nemen, maar weet dat vanaf mei losse stapels papier niet meer meegenomen worden door de ophaaldienst. Je kan uiteraard nog steeds je papier en karton naar het containerpark in Messelbroek brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s