Debuutroman van Stef Peeters over de drugssmokkel uit Zuid-Amerika naar Antwerpen valt in de prijzen

AVERBODE

Stef Peeters heeft tijdens de uitreiking van de Knack Hercule Poirotprijs met zijn roman ‘4 Bar’ de Fred Braeckman-award weggekaapt. Dat is de erkenning voor het beste thrillerdebuut van 2021.

Op zaterdag 18 december 2021 werd de 24e Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman uitgereikt. Die gaat dit jaar naar Wouter Dehairs voor zijn boek ‘Nachtstad’. Ook de eerste misdaadthriller ‘4 Bar’ van Stef Peeters uit Averbode viel in de prijzen. Hij kreeg de Fred Braeckman Award voor het beste thrillerdebuut van het afgelopen jaar.

Stefan Peeters (51) is ex-rechercheur bij de federale politie in Antwerpen en was jaren actief in de strijd tegen de internationale cocaïnesmokkel. Hierdoor verwierf hij een unieke kennis hoe criminele organisaties en de maritieme wereld intern functioneren. Hij weet dus waarover hij schrijft.

Internationale drugssmokkel

Zijn debuutroman ‘4 Bar’ gaat over de rauwe realiteit tussen criminele organisaties die actief zijn binnen de internationale drugssmokkel. In het boek lezen we hoe Hendrickx, een geschorste rechercheur uit het vreemdelingenlegioen, de plannen van Antwerpse topcrimineel Besnik om een grote partij cocaïne uit Colombia in Antwerpen te verdelen, wil verhinderen.

Stef Peeters schreef twee jaar aan zijn debuut ‘4 Bar’. Het boek verscheen in augustus 2021 (bij AquaZZ) en is te koop via de webwinkel van de schrijver: https://www.4bar.be/webwinkel.
Een tip voor een (lokaal) eindejaarsgeschenk!


Ander lokaal nieuws:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: