Verjaardagsfeestje voor honderdjarige Scouts Sint-Jan

DIEST

De Scoutsvereniging Sint-Jan Berchmans Diest blies zaterdag 100 kaarsjes uit en organiseerde een gepast verjaardagsfeestje voor jong en oud op het citadel in Diest.

Het verjaardagsfeest werd gecombineerd met de jaarlijkse startdag met de collega’s van Scouts Sint-Lutgardis Diest. Kinderen konden zich kostelijk en kosteloos amuseren op leuke en uitdagende activiteiten: een super death ride, drie giga springkastelen en een enorme pamperpaal. “Tijdens onze startdag voorzien we verschillende activiteiten zodat ouders met hun kinderen kunnen proeven wat scouting is en zelf ervaren hoe snel ze zich bij ons thuis kunnen voelen.” wist Toon Peirlinck ons te vertellen.

In het museumarchief – want op 100 jaar tijd maakte de scoutsgroep heel wat mee – kon je herinneringen ophalen en foto’s ontdekken van verschillende generaties.

Op het feest was ook een vertegenwoordiging van ex-leiding die langskwam in hun hemd en sjaaltje van destijds. Want een Sintjanman dat ben je namelijk voor het leven! De dag werd afgesloten met straffe verhalen van vroeger, maar de leden van de scouts praatten ook hoe ze de toekomst voor hun jeugdbeweging zien.

foto: Scouts Sint-Jan Berchmans Diest

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.