Hoge grondwaterstand doet aannemers planning aanpassen

AVERBODE

Door het slechte weer en de overvloedige regenval van de voorbije maanden staat het grondwater in zone 1 (tussen huisnummer 162 op de Ernest Claesstraat en de Galgenberg) te hoog om nutsleidingen aan te kunnen leggen. In samenspraak met de betrokken aannemers en de stad Scherpenheuvel-Zichem heeft het Agentschap Wegen en Verkeer beslist om de planning aan te passen.

In zone 1 wordt daarom eerst de heropbouw van de rijweg gestart. Tegelijkertijd verplaatst de aannemer van de nutsmaatschappijen de leidingen in zone 2. Op die manier wordt vermeden dat de werf voor langere tijd stilligt.  

In de loop van volgende week (dinsdag 23 of woensdag 24 april) starten de nutsmaatschappijen met het aanleggen en verplaatsen van de leidingen voor elektriciteit, telefonie, internet en water ter hoogte van Optiek Mulders aan de Judocus Pauwelslaan.
Hun werken schuiven verder op tot net voorbij de Sprinkhaanstraat. Daarna is de overkant aan de beurt, vanaf de Bredestraat tot aan de Melkerijstraat.
Het kruispunt met de Melkerijstraat en de Judocus Pauwelslaan blijft gewoon open voor verkeer. Volgens de huidige planning duren deze werken tot eind juni. 

Vanaf maandag 29 april wordt het wegdek tussen de Ernest Claesstraat nummer 162 en de Bredestraat opgebroken. Het wegdek wordt nadien opnieuw heropgebouwd, van fundering tot en met onderlaag asfalt. Als alles vlot verloopt, is de nieuwe rijweg, met uitzondering van de bovenste laag asfalt, eind juni klaar.

credits Wegen en Verkeer

Eén gedachte over “Hoge grondwaterstand doet aannemers planning aanpassen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.