Over ons

HAGELAND EXPRES is een onafhankelijke nieuwswebsite die aandacht besteed aan het politieke, culturele en sociale leven in de Hagelandse gemeentes uit het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant.  Onze redacteurs zijn enorm gepassioneerd door wat in de gemeenten Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge leeft. Via deze weblog proberen we jou dichter (en sneller) bij al die activiteiten en nieuwsfeiten uit het heerlijke Hageland te brengen.
Dat doen we al sinds 2012, lang vooraleer de grote kranten met hun regionale internetpagina’s interesse hadden in lokaal nieuws. In al die jaren zijn we de streek nog harder gaan koesteren.

Waarom deze site

Vandaag zijn er in Vlaanderen op lokaal vlak twee grote mediagroepen actief: De Persgroep, uitgever van Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Tijd, Dag Allemaal, Story, Humo,  … en het Mediahuis dat de titels Nieuwsblad, Belang Van Limburg, Gazet van Antwerpen en De Standaard uitgeeft en ook eigenaar is van de regionale TV ROB. Beide verdelen de markt netjes onder elkaar, ook voor lokale nieuws. Lees je vandaag een artikel in HLN, dan staat het morgen in het Nieuwsblad, en omgekeerd. Toch zijn er vele leuke nieuwtjes die nooit de krant halen. En dat vinden wij jammer.
Toen ik in 2012 langdurig ziek was (en veel tijd had om te lezen), stelde ik vast dat het lokale nieuws zich al te vaak beperkte tot de grote steden in onze provincie. Kleine berichtjes, fait-divers, pakkende verhalen kregen geen media-aandacht en bleven links liggen. Dank zij deze internetkrant proberen we met de community Hageland Expres ook het ‘kleinere’ nieuws onder de aandacht te brengen.

Meld ons zeker jouw toffe activiteiten, we brengen ze gratis tot bij onze lezers.

Zin om zelf artikels te schrijven voor deze blog ?

We ontvangen je schrijfsels graag via hagelandexpres@belgacom punt net  (vervang punt door .). 

Wat kunnen we nog voor u doen?

  • Up-to-date houden van websites voor KMO’s en zelfstandigen, het stroomlijnen van hun facebookpagina en communicaties
  • Het schrijven van persartikels en maken van publi-reportages
  • Het online brengen en onderhouden van uw website (CMS based)

De redactie
Hageland Expres Nieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s