Over ons

HAGELAND EXPRES

Welkom op mijn blog

Op mijn blog HagelandExpres besteed ik aandacht aan het politieke, culturele en sociale leven in de Hagelandse gemeentes uit het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant.  Ik ben al sinds kindsbeen af gepassioneerd door wat er lokaal in Aarschot, Bekkevoort, Diest, Kortenaken, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge leeft. Via deze blog proberen we jou dichter en sneller bij al die activiteiten en nieuwsfeiten uit het Hageland te brengen.

Mijn schrijfsels mogen dan misschien niet zo levensnoodzakelijk voor u klinken, toch ben ik er van overtuigd dat ze wat kleur in uw leven kunnen brengen. Voor alle duidelijkheid: we zijn geen nieuwssite die alle items 24 uur op 24 covert.

Dat doen we al sinds 2012, lang voordat de grote kranten op hun internetpagina’s interesse hadden in het brengen van lokaal nieuws. In die 11 jaar zijn we de streek nog harder gaan koesteren.

Bovendien doen we dit volledig belangeloos en gratis. Daar moet je toch wat gek voor zijn hoor ik je denken? Klopt, mochten wij onze diensten aangeboden hebben aan de commerciële ‘grote media’ – in de veronderstelling dat we daarvoor het juiste profiel zouden hebben (ha ha ha) – dan hadden we met de 4.000 berichten van de afgelopen jaren, een leuke chalet in de Ardennen kunnen aanschaffen. Weg van het heerlijke Hageland?  Toch maar niet…

We ontvangen geen euro subsidie. Niet erg, dat geeft ons de mogelijkheid om autonoom en wars van vooringenomenheid berichtjes te kunnen neerpennen. Wist je dat de jaarlijkse Vlaamse subsidie aan de openbare omroep maar liefst 300 miljoen euro beloopt en dat de krantengroepen elk jaar 170 miljoen euro subsidie toegestopt krijgen in de vorm van door de overheid (door u en mij dus) betaalde krantenbedeling. Dan vind ik het niet kunnen dat artikels met lokaal nieuws daar achter een betaalmuur gezet worden. Daar doen we dus niet aan mee: om onze artikels te lezen moet je niet betalen.

Waarom wij met deze site in 2012 gestart zijn?

Toen ik dat jaar ziek was (en veel tijd had om te lezen), stelde ik vast dat het lokale nieuws zich al te vaak beperkte tot de grote centrumsteden in onze provincie. Kleine berichtjes, fait-divers, pakkende topics kregen geen media-aandacht en bleven links liggen. Dank zij de community Hageland Expres proberen we ook het ‘kleinere’ nieuws onder de aandacht te brengen.  Dat lukt ons wonderwel met maandelijks meer dan 10.000 bezoekers.

Sinds een paar jaar zijn het niet meer in eerste instantie de grote mediakanalen die als eerste met een lokaal nieuwsfeit komen en trending zijn. Het lokale nieuws wordt tegenwoordig vaak gemaakt op Facebook of Instagram door jan-met-de-pet. Vroeger las je ’s morgens op de regionale pagina’s van de papieren krant het lokale nieuws, nu lees je dat uren eerder al op de sociale media en wordt het nadien ook overgenomen door die ‘grote’ media. The times they are a-changin’ zong Bob Dylan, hij had gelijk.

Zin om zelf artikels te schrijven voor deze blog ?

Meld ons zeker jouw toffe (niet-commerciële) activiteiten, we brengen ze gratis tot bij onze lezers.

Wil je graag zelf als nieuwsjager het nieuws uit je straat verzamelen en op deze blog posten? We zien je graag komen! We ontvangen je schrijfsels graag via onze Contact pagina.

Wat kunnen we nog voor u doen?

  • Advies bij het stroomlijnen van uw communicaties, schrijven van persartikels en voorstellen doen voor publi-reportages.
  • Het online brengen van uw website (CMS based): gratis.

De redactie
Hageland Expres

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.