Politie takelt 40 foutparkeerders tijdens de rommelmarkt van de Sinkenfeesten

AVERBPODE

Nochtans hadden politie en organisatie hiervoor op voorhand gewaarschuwd. Er was online informatie beschikbaar over rijroutes en parkeermogelijkheden. Er stonden ook wegwijzers naar de parkings. 

“Toch bleken de bezoekers de borden met ‘verboden te parkeren’ vlotjes te negeren en zetten ze zich flagrant in overtreding. Ze parkeerden hun voertuigen op het fietspad en de voetpaden”, klinkt het bij de politiezone Demerdal-DSZ.

Onveilige situaties

In de Zandstraat stonden de trottoirs over de hele lengte vol geparkeerde auto’s, zelfs vlakbij de borden met parkeerverbod. Het gevolg was dat buurtbewoners en bezoekers niet op het voetpad konden lopen en zich gevaarlijk tussen het verkeer moesten bewegen. Zeker voor de mensen die slecht ter been waren en voor mensen met buggy’s en kleine kinderen leidde dit tot onveilige situaties.

De politie kwam ter plaatse en sprak de foutparkeerders aan. Voertuigen waarvan de bestuurder niet in de buurt was, werden getakeld. Er werden in totaal ruim 40 voertuigen getakeld naar de parking van de sporthal in Averbode, waar er nog voldoende plaats was.

Deze problematiek is niet nieuw, ook vorig jaar tijdens de Sinksenfeesten werden de parkeerregels niet altijd nageleefd. Enkel trad men toen minder streng op: er werd vorig jaar slechts één voertuig getakeld, dit jaar 40.

55 GAS-boetes

In de Sprinkhaanstraat werden 13 GAS-boetes uitgeschreven: twaalf voor het negeren van het verkeersbord E1 (verboden te parkeren) en één voor parkeren op minder dan vijf meter van een kruispunt. In Park Ter Heide volgden zes GAS-boetes voor parkeren op het voetpad. In de Zandstraat parkeerden 28 bestuurders hun auto op het voetpad, op de Westelsebaan acht. 

De politie kreeg ook te maken met foutparkeerders die hun ongenoegen uitten, al dan niet op een beleefde manier. De buurtbewoners daarentegen toonden zich volgens de politie erg tevreden over het optreden van politie en takeldiensten en maakten hen hun complimenten over.

Opgelet: volgende zondag is er terug rommelmarkt in Park Ter Heide. Men weze gewaarschuwd.

Credits Foto: Sinksen Feesten Averbode

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.