Meer dan 65.000 euro aan subsidies voor 12 Hagelandse plattelandsprojecten

HAGELAND

In de afgelopen jaren richtte het LEADER-programma zich voornamelijk op standaard investerings- en dienstverleningsprojecten. Met de eerste projectoproep van de nieuwe LEADER-programmaperiode wordt nu een nieuw type geïntroduceerd: microprojecten. 
Kleinere initiatieven die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd, de zogenaamde ‘quick-wins’, met een beperkte kostprijs en een sterk vereenvoudigde administratie. Microprojecten zijn bedoeld voor lokale actoren zoals dorpsraden, buurtcomités en (feitelijke) verenigingen.

 “Dankzij deze microprojecten kunnen we een groot aantal compacte, maar zeer waardevolle initiatieven een steuntje in de rug bieden”, aldus Monique Swinnen, voorzitter van LEADER-werking Hageland+. “Want ook kleinere projecten dragen bij aan de groei en ontwikkeling van het Hagelandse platteland.”

Overzicht goedgekeurde microprojecten LEADER Hageland oproep 2023-2024 in onze regio

Welzijns- en gezondheidsbeurs (gemeenteoverschrijdend)

Deze beurs heeft als doel het bevorderen van welzijn en gezondheid in de regio door middel van informatieve stands, workshops en activiteiten die gericht zijn op diverse gezondheidsaspecten.

Promotor en subsidiebedrag: Eerstelijnszone Demerland vzw – € 2.940

Terras Mardijk! (Bekkevoort)

Het creëren van een gezellig terras bij OC Mardijk waar mensen samen kunnen komen voor sociale activiteiten en ontspanning.
Promotor en subsidiebedrag: OC Mardijk vzw – € 7.171

LEADER sponsert het nieuwe project van het terras bij OC Mardijk in Wersbeek om mensen samen te laten komen

Verborgen Veerkrachtpaden in het Hageland (gemeenteoverschrijdend)

Het ontwikkelen van wandelpaden die de veerkracht en schoonheid van het Hageland benadrukken, inclusief informatieve borden over de natuur en geschiedenis van de regio.
Promotor en subsidiebedrag: Landschapspark de Merode vzw – € 7.139

Opfrissing van Opvang- en Ontmoetingshuis BEKAF (Aarschot)

Het project beoogt het opfrissen en moderniseren van het opvang- en ontmoetingshuis BEKAF en het betrekken van de buurt bij hun werking.
Promotor en subsidiebedrag: Bij Ons Thuis – € 7.200

Opstart van Sint-Pieterprocessie (Bekkevoort)

Het heropstarten, in samenwerking met de lokale verenigingen, van de traditionele Sint-Pieterprocessie om het culturele erfgoed van Bekkevoort te behouden en te vieren.
Promotor en subsidiebedrag: Passar Bekkevoort – € 3.000

Bitterzoet, het leven van de Seizoenarbeid (Aarschot, Begijnendijk)

Een project dat door middel van evocaties, tentoonstellingen, wandelingen en fietstochten het leven van seizoenarbeiders belicht, en de dorpsgemeenschap verbindt.
Promotor en subsidiebedrag: Gidsenbond Aarschot – € 3.030

Eén gedachte over “Meer dan 65.000 euro aan subsidies voor 12 Hagelandse plattelandsprojecten”

  1. Geweldig om te zien dat het LEADER-programma duurzame ontwikkeling in de Hageland-regio ondersteunt door middel van microprojecten! Deze initiatieven zullen zeker bijdragen aan de groei en levendigheid van het plattelandsgebied. Spannende tijden in het vooruitzicht! ✨🌿🌟
    Stephan,
    https://ecologischduurzaam.nl/

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.