OVAM-handhavers houden toezicht op sluikstorters tijdens Baloise Belgium Tour

SCHERPENHEUVEL

De basiliekstad verwacht veel volk voor dit evenement. Veel kans dat bezoekers afval achterlaten in plaats van het netjes in de vuilnisbak te droppen. Daar wil het lokaal bestuur paal en perk aan stellen. Zwerfvuil zorgt voor ergernis en het opruimen ervan kost handenvol geld. “Vrijdag komen ook OVAM-handhavers naar Scherpenheuvel. In duo’s zullen ze in de straten overtreders proberen te betrappen op het weggooien van sigarettenpeuken, papiertjes of kauwgum. Zij zijn bevoegd om GAS-boetes uit te schrijven. Deze gemeentelijke administratieve sanctie is een maatregel om snel en efficiënt overtreders te straffen”, klinkt het bij het bestuur. Wie betrapt wordt, kijkt aan tegen boetes die kunnen oplopen tot 350 euro.

De renners sprinten voor de overwinning rond 17.15 u. Wie de renners eerder wil zien kan dat al vanaf 14.35 u. bij hun passage door Okselaar. De eerste passage aan de aankomstlijn in Scherpenheuvel staat gepland om 15 uur, de tweede passage een uur later.

 RANDANIMATIE: VOOR IEDER WAT WILS

Het stadsbestuur heeft in het centrum een heus programma opgezet. Op de vele terrassen kan je genieten van een verfrissend drankje of een lekker hapje. De kinderen kunnen hun hartje ophalen op de kindermolen of bij Warme William. Maar ook steltenlopers, jongleurs, improvisatietheater en andere acts zullen jong en oud verrassen voor en tussen de passages. 

Jente speelt op 14 juni een thuismatch voor de basiliek met een gratis optreden van zijn band Portland

Maar het beste houdt men tot het einde met twee lokale muzikale acts, die de moeite lonen om de sportieve dag mee af te sluiten. In Scherpenheuvel-Zichem zit veel talent dat je op vrijdag 14 juni van 20 tot 22 uur gratis kan (her) ontdekken. De plaatselijke covergroep Vixen5 brengt iedereen onmiddellijk in de sfeer. De Belgische dreampopband Portland, met onze eigenste Jente Pironet mag de avond afsluiten. Locatie is het podium voor de basiliek.  

Bezoekers die met de auto naar het centrum willen komen, houden best rekening dat de parkeercapaciteit van de parking den egger beperkt is op vrijdag. De volledige parkeerstrook op de lage parking aan de kant van de vijver en zijkant van de vijver is immers niet beschikbaar.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.