Subsidies voor uitbreiding van de basisscholen Ourodenberg en Testelt.

TESTELT/AARSCHOT

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert meer dan 8,5 miljoen euro in 17 Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten. Zo krijgen de basisscholen uit Ourodenberg en Testelt een steuntje in de rug. Daarmee zet Weyts de investeringen in gloednieuwe en gerenoveerde Vlaams-Brabantse schoolgebouwen onverminderd verder.

Het schooljaar zit er bijna op, nog twee weken vooraleer het schoolpersoneel met volle teugen mag genieten van een welverdiende vakantie. Net voor het sluiten van de schoolpoorten krijgen sommige directies extra goed nieuws te horen.

Zo krijgt de vrije basisschool Ourodenberg een subsidie van 435.193 euro voor een nieuwbouw met drie klaslokalen. De Vrije basisschool Den Hulst uit Testelt krijgt dan weer 28.246 euro steun voor de uitbreiding van de school. Het gaat hier om een verhoging van een eerder toegekende subsidie. De speelplaats van Den Hulst wordt na het verlof omgevormd naar een avontuurlijk, groene oase met speel- en leerkansen. Het wordt een plaats waar de kleuters en leerlingen kunnen klimmen, klauteren en fietsen.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. In de regeerperiode die nu afloopt, heeft Vlaanderen drie miljard euro uitgetrokken om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden.

“We blijven letterlijk en figuurlijk bouwen aan de toekomst van ons onderwijs”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware van onderwijskwaliteit waar heel wat leraren en leerlingen wel bij zullen varen.”

Foto: Credits VBS Den Hulst

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.