Overweg twee weken afgesloten en geen treinverkeer tijdens drie weekends

TESTELT

Overdag was de aannemer van Infrabel al een paar dagen bezig met voorbereidende werken zoals het aan- en afvoer van materiaal. De volgende dagen volgt het uitbreken van de overweg en spoorstaven. In de weekends 15,16 en 22,23 juni volgt de eigenlijk opbouw van de nieuwe overweg. In het laatste weekend volgen dan de wegeniswerken. Als de werken klaar zijn, zou het passeren van de overweg aan het station comfortabeler moeten gebeuren.

Hinder

Om veiligheidsredenen vinden deze werken ook ‘s nachts plaats en dat zal voor de omwonenden de nodige geluidshinder met zich meebrengen.

Ook al wordt er enkel in het weekend gewerkt, toch is de overweg volledig afgesloten voor alle verkeer (incl. fietsers en voetgangers) van vrijdag 14 juni (22 uur) tot en met maandag 1 juli (6 uur). Voetgangers (of fietsers met hun tweewieler aan de hand) kunnen nog wel gebruik maken van de reizigersonderdoorgang via de tunnel. Het autoverkeer moet een omleiding volgen via de spooroverweg aan de Pastoriestraat en Rode.

Tot overmaat van ramp zullen er tijdens de volgende drie werkweekends geen treinen rijden tussen Hasselt en Aarschot in beide richtingen. De NMBS voorziet wel vervangbussen voor de reizigers. Heel vervelend voor oa. studenten die naar Leuven moeten om examens te gaan afleggen. Hopelijk komen ze zonder de minste tijdsvertraging op hun bestemming aan, al hebben we hier enige twijfels over.

De stad Scherpenheuvel-Zichem zal tegelijkertijd onderhoudswerken uitvoeren aan de Hanenberg en Stationswijk. De toplaag in asfalt wordt er vernieuwd.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.