‘Ter Ere van Maurice Swinnen’ schenkt 750 kleurpotlodensets aan de afdeling pediatrie van AZ Diest

DIEST

An Swinnen, afkomstig uit Zichem, richtte na het overlijden van haar vader Maurice, het fonds ‘Ter Ere Van Maurice Swinnen’ op om goede doelen financieel te blijven steunen.

Sinds vorig jaar steunt ze de pediatrieafdeling van AZ Diest. Met het jaarlijks budget van 600 euro wordt spelmateriaal aangekocht zoals spellenkast, knutseldozen, poppen, decoratie en krijgen de patiëntjes op Sinterklaas speelgoed aangepast aan hun leeftijd.

Kleurpotloden voor 750 kinderen

Tijdens het jaarlijks bezoek deed ‘Ter Ere Van Maurice Swinnen’ er nog een geschenk bovenop. Elk kind dat naar de afdeling pediatrie komt, krijgt al een kleurboek, nu krijgen ze ook een pakje kleurpotloden dat ze naar huis mogen nemen. “Dit jaar gaat het over een 750-tal kinderen. De 12 kleurpotloden zitten in een kartonnen doosje dus zijn ze ook nog eens goed voor het milieu”, zegt An Swinnen.

‘Ter Ere van Maurice Swinnen’

Om het goede werk van haar vader verder te zetten, werd dochter An donateur zodat organisaties, scholen en ziekenhuizen die een project rond erfgoed, milieu, toerisme of onderwijs hebben de nodige financiële steun kunnen krijgen.  Want Maurice Swinnen wilde vooral kinderen en jongeren betrekken zodat ze de kennis doorgeven aan de volgende generaties.

‘Ter Ere Van Maurice Swinnen’ sponsort ziekenhuizen, scholen en organisaties met projecten rond onderwijs, milieu, erfgoed en toerisme. Dit jaar was het fonds een van de trotse sponsors van ‘Carnaval In Het Park’ in Zichem ten gunste van de Vlaamse Parkinson Liga. Het steunt ook ‘Hart voor MS’ in Scherpenheuvel op 8 september ten gunste van de Multiple Sclerose Kliniek in Melsbroek.

Voor meer informatie over “Ter Ere Van Maurice Swinnen”, surf naar www.mauriceswinnen.com.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.