Den egger trapt nieuw cultureel seizoen 2024-2025 af op 20 september

SCHERPENHEUVEL

Het seizoen 2024-2025 wordt afgetrapt door Clara Cleymans en Warre Borgmans op 20 september 2024. Zij spelen voor ceremoniemeesters voor Classical Jukebox. Hun jukebox biedt een selectie van klassieke muziek. Het publiek, jij dus, bepaalt de playlist van de avond, er wordt op voorhand gestemd, maar ook tijdens de voorstelling. Harpiste Leen Van der Roost, sopraan Liesbeth Devos en pianist Bart van Caenegem gaan op zoek naar de meest sprankelende stukken. De avond wordt in goede banen geleid door Clara Cleymans en Warre Borgmans.

Fans van ‘The Boss’ hebben zeker 23 september al aangevinkt in hun agenda, dan wordt rocklegende Bruce Springsteen 75 jaar. Patrick Riguelle, Guy Swinnen, Tom Vanstiphout, Piet de Pessemier, Axl Pelemans en oa. Jan Hautekiet vieren deze mijlpaal met een eerbetoon aan The Boss. Na de doorbraak in 1975 met Born to Run bleef Springsteen hits aan de lopende band maken. Met ondertussen twintig albums op zijn palmares, is er dus materiaal genoeg om een gevarieerde setlist te maken. Vrijdag 27 september om 20 uur in de Rode zaal. Reserveer tijdig je kaartjes.

Een greep uit de tientallen muzikanten die het volgend seizoen den egger passeren.

De groep Noordkaap brengt op 10 oktober 2024 een unieke live-performance. Met hun theatertournee Winterthur zullen ze vooral songs brengen die tijdens de afgelopen concerten soms niet aan bod kwamen.

Hugo Sigal geeft present op vrijdag 18 oktober. Jarenlang was het duo Nicole & Hugo een vaste waarde op cruises en in theaters tot Hugo eind 2022 onverwacht zijn geliefde Colleke verloor. Hugo komt onder begeleiding van een vierkoppige band met zijn nieuwe plaat naar den egger, aangevuld met liedjes van vroeger.

Herman Van Veen staat intussen 60 jaar op de planken. Tijdens de verjaardags-voorstelling doet hij ook Scherpenheuvel aan ( op 23 en 24 oktober) en speelt, vertelt en zingt over leven, verlangens , gevoelens, herinneringen, flaters, …

Stef Bos brengt op vrijdag 22 november Bloemlezing 2024. Dat is een eigen keuze van zijn repertoire, aangevuld met verzoeknummers die via de website http://www.stefbos.be kunnen aangevraagd worden. Zo speelt hij een Bloemlezing die elke avond anders is. Benieuwd wat hij in den egger zal brengen.

Dat het hilarisch wordt

Op donderdag 28 en vrijdag 29 november blikt Kamal Kharmach – voor de zesde keer al – terug op het voorbije jaar met zijn eindejaar conference. Dat het hilarisch wordt, is zeker, want 2024 is het jaar van de verkiezingen. En als er iets is dat grappig is, dan zijn dat volgens hem wel wanhopige politici die zich in de zotste bochten wringen om toch maar hun postje te houden.

Verder nog: Henk Rijckaert op 9 januari 2026, Guido Belcanto op 17 januari 2026, Jasper Steverlinck met The Healing Tour op 31 januari 2026, Scala met Gloaming op 8 februari 2026, Cula Mzansi met Zuid-Afrikaanse muziek op 26 februari, Wouter Deprez op 15 maart,Bart Hermans30 jaar ‘Ik ga dood aan jou’ op 25 april 2026, Micha Marah en Geena Lisa die op 7 mei een niet te missen feest met vele Belgische Eurovisieliedjes brengen, Gunther Neefs met de kracht van Muziek op 15 mei.

Een handigheidje

Als je voor een hele groep tegelijk abonnementen wil bestellen, kan het soms een ingewikkeld kluwen worden. Daarom is er nu een handig hulpmiddel. Alle voorstellingen van den egger – met ticketprijzen – zijn chronologisch opgelijst in een Excel-tabel die je makkelijk zelf kan invullen. Per voorstelling kan je het totaal aantal gewenste tickets (ABO + losse tickets) ingeven. Zo krijg je een duidelijke oplijsting van alle kaarten en kan je controleren of je zeker niets vergeten bent vooraleer je online bestelling te doen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.