Kunstwerk ‘Moeder Aarde’ onthuld als een van de grootste vrouwelijke beelden

Onze regio is weer een uniek monumentaal kunstwerk rijker. ‘Moeder Aarde’ van Wilfried de Cock werd donderdagavond onthuld in Crematorium Hofheide in Holsbeek. Het beeld stelt een liggende vrouw voor gestrengeld rond een boom. Met zijn lengte van tien meter, zou het zowaar een van de grootste vrouwelijke beelden kunnen zijn in België.

Beeldend kunstenaar Wilfried De Cock uit Rillaar heeft met ‘Moeder Aarde’ een unieke asbestemming ( een plaats waar nabestaanden de asse van hun overledene aan kunnen toevertrouwen) gecreëerd waarmee Hofheide symbolisch een extra dimensie krijgt.

Het beeld, in symbiose met de omringende natuurelementen, geeft de begraafplaats naast het crematorium een grotere uitstraling en biedt een plaats van troost en verbinding aan rouwende mensen. Het crematorium opende in de zomer van 2013.

Het beeld symboliseert de cyclus van het leven, waarin we allen deel uitmaken van de aarde en haar elementen.

De Cock is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. In oktober vorig jaar creëerde hij The Bat woman, een vrouw in vleermuisgedaante gezeten bovenop de bekende Duracell batterij aan de Ter Heidelaan in Aarschot.

Op zondag 30 juni zal de kunstenaar tussen 13 en 17 uur zelf aanwezig zijn in Holsbeek om tekst en uitleg te geven bij zijn nieuwste kunstwerk.

Hoe het beeld in het atelier van Wilfried tot stand kan, kan je hieronder bekijken. https://www.facebook.com/reel/1635356200365345

credits video en foto : Wilfried de Cock

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.