Kortenaakse basisscholen behalen kwaliteitslabel ‘Reanimatie op school’

KORTENAKEN

Alle vijfde- en zesdejaars van de Kortenaakse basisscholen (Trip Trap, de Zonnebloem en het Toverpotlood) kregen een twee uur durende cursus waarbij er een aantal levensreddende en belangrijke handelingen aangeleerd werden. Zo werd er aan de 121 leerlingen die deelgenomen hebben toegelicht hoe ze een hartfalen kunnen herkennen of een persoon in nood. Ook de werking van de noodcentrale 112 kwam aan bod en er werd aangeleerd hoe de jongeren een reanimatie kunnen starten.

“Het is heel belangrijk dat de kinderen de basisvaardigheden leren om een slachtoffer te helpen”, zegt schepen van welzijn Michel Van der Velpen.

Kinderen en jongeren kunnen op verschillende momenten te maken krijgen met noodgevallen, bijvoorbeeld op de sportclub waar een AED-toestel aanwezig is maar ook bij een bezoek aan hun grootouders. Het is belangrijk dat ze op zo’n moment weten hoe ze moeten handelen en hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.

“Wanneer we kinderen en jongeren vroeg vertrouwd maken met reanimatie, kan dit levens redden. Het is daarom ook de bedoeling om deze lessen jaarlijks te herhalen.” aldus Katja Lammens, diensthoofd Welzijn van het OCMW Kortenaken.

In aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen werd het kwaliteitslabel overhandigd aan de directies van de basisscholen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.