Carnaval gaat van start in Scherpenheuvel-Zichem

Ξ KEIBERG – ZICHEM – SCHERPENHEUVEL Ξ

Met de carnavalstoet deze namiddag in Keiberg en de bijhorende hanenkap is het startschot gegeven voor de carnavalsperiode in Scherpenheuvel-Zichem. Morgen zondag 10 februari gaat in Zichem de 33e carnavalstoet door en volgende week 17 februari is er de stoet in Schoonderbuken. De nieuwe stoet in Scherpenheuvel gaat uit op 3 maart.

De carnavalstoet in Zichem start om 14u30. Wegens wegeniswerken in de Hoornblaas kan de stoet dit jaar daar niet vertrekken en wordt verschuiven naar de Ernest Claesstraat : vanaf het kruispunt met de Hoornblaas tot aan de gebouwen van de vroegere Peugeot garage “Goelen”. Het verkeer wordt omgeleid via de elektrowinkel “Vleugels”. Er is parkeergelegenheid aan het station van Zichem tot 13.00u. Eénmaal de stoet voorbij is, kunnen de bezoekers die hun wagen aan het station hebben geparkeerd vertrekken richting Averbode.

Parcours : Vertrek Ernest Claesstraat om 14u30, Markt (kant café Heren van Zichem), Pater Richard v/d Wouwerstraat, Pater Beckxstraat, Markt (kant café Oep de Met), Kranenburgstraat, Oranjestraat, Pater Richard v/d Wouwerstraat, Veststraat, Kranenburgstraat, Markt (kant apotheker), Markt (kant café Heren van Zichem) en de ontbinding in de Pater Richard v/d Wouwerstraat aan de kerk.

Na de stoet is er een aandenken voorzien voor iedere groep in zaal “Heren van Zichem” met discobar ORKA.  Nadien is er de rondtrek van de verschillende deelnemende groepen naar de café’s en zalen (tot in de vroege uurtjes ).

carnaval zichem

Het carnavalsgebeuren gaat ook na zondag verder.  Op maandag 11 februari vanaf 14.00u is er het kindercarnavel in Zichem in Zaal “Oud – Gemeentehuis” en in Zaal “De Heren van Zichem”  En op dinsdag 12 februari geven de carnavalsverenigingen “De Boerenkeutels” en “De Bierbuiken” een ludiek optreden op de markt te Zichem om 16.00u. ’s Avonds is het viering van Vette Dinsdag in alle plaatselijke café’s en zalen vanaf 21.00 u.

bron : http://www.opzenzichems.be/